ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζητήσεις Ελλάδας - Gazprom για τον αγωγό TurkStream

«θα έχει μεγάλη συμβολή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και άλλων χωρών στην περιοχή»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στο προσκήνιο φαίνεται πως επανέρχεται το ενδεχόμενο επέκτασης του ρωσοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου TurkStream σε ελληνικό έδαφος.

Η μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας, με προορισμό την Ιταλία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας με τον επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Gazprom στη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η Gazprom, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ο TurkStream «θα έχει μεγάλη συμβολή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και άλλων χωρών στην περιοχή» και βοηθήσει στην αύξηση των γραμμών ανεφοδιασμού της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται πως η επέκταση του TurkStream στην Ελλάδα είχε κατ’ αρχήν συμφωνηθεί ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα το 2015, όταν αρμόδιος υπουργός ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Το σχέδιο όμως εγκαταλείφθηκε μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο TurkStream αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω του ότι δεν αναιρεί την επιρροή της Ρωσίας στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ε.Ε. και παράλληλα παρακάμπτει το δίκτυο αγωγών της Ουκρανίας, που αποτελεί βασική πηγή εσόδων για το Κίεβο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X