ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

SZ: Κάλυψη και παραλλαγή από τους φοροφυγάδες στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα οι εφορίες συμπεριλαμβάνουν στον φόρο την πολυτελή διαβίωση»

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μέχρι και στρατιωτικές πρακτικές κάλυψης και παραλλαγής ακολουθούν οι φοροδιαφεύγοντες στην Ελλάδα σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Στην Ελλάδα η νομοθεσία επιτρέπει στις εφορίες να συμπεριλαμβάνουν στον υπολογισμό του φόρου, ό,τι σχετίζεται με την πολυτελή διαβίωση, όπως είναι για παράδειγμα οι πισίνες, παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, και προσθέτει:

«Μια ιδιωτική πισίνα 25 τετραγωνικών θεωρείται τεκμήριο. Πριν από μερικά χρόνια οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν να εντοπίζουν πισίνες με τη βοήθεια δορυφόρων. Όταν όμως η τακτική μαθεύτηκε οι εφοριακοί αντίκρισαν στις πολυτελείς κατοικίες πισίνες σκεπασμένες με τέντες σε χρώματα παραλλαγής» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η SZ προσθέτει ότι στην Ισπανία οι εφοριακοί εκτός από δορυφορικές φωτογραφίες έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από μη επανδρωμένα σκάφη, για να αξιολογούν με ακρίβεια τα ακίνητα, αλλά και για να εντοπίζουν αυθαίρετα κτίσματα. «Μόνο στη διετία 20014 - 2016 οι ισπανικές εφοριακές αρχές κατέγραψαν 1,7 εκατ. αυθαίρετες κατασκευές» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ