ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραμένουν οι θεσμοί στην Αθήνα

Η ΕΕ δεν δεσμεύεται για την ημερομηνία των κλιμακίων, δήλωσε η εκπρόσωπος Μοσκοβισί

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για την ημερομηνία αναχώρησης των κλιμακίων από την Αθήνα, δήλωσε με νόημα η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Στην Αθήνα φαίνεται πως θα παραμείνουν, τουλάχιστον για ένα ακόμα 24ωρο, τα κλιμάκια των θεσμών, παρά τις προγενέστερες πληροφορίες που ήθελαν τις αποστολές της τετραμερούς να αναχωρούν εντός της Τρίτης.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε με νόημα πως η Κομισιόν ποτέ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για την ημερομηνία αναχώρησης των κλιμακίων από την Αθήνα.

Προσέθεσε πως και οι τέσσερις θεσμοί παραμένουν στην ελληνική πρωτεύουσα «ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Ερωτηθείσα εάν κάποια στελέχη των θεσμών τουλάχιστον θα επιστρέψουν στις Βρυξέλλες για το Eur-working Group της Πέμπτης, η εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας απλώς ότι έχει ήδη πει ό,τι ήταν να πει επί του θέματος.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς υπήρξε κλίμα σύγκλισης σε αρκετά μέτωπα, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αν και ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία επί των αριθμών.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, αν και θεωρείται πιθανότερο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν έως τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X