ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να αποφασίσει εάν θα μείνει στο ευρώ

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δε θα συζητηθεί πριν τη λήξη του Μνημονίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δε βρίσκεται αυτή την ώρα στην ατζέντα, δήλωσε ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας παράλληλα πως επαφίεται στην Ελλάδα να επιλέξει εάν θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε δηλώσεις του σε ξένους δημοσιογράφους, υπενθύμισε τη συμφωνία του περσινού Μαΐου, που προβλέπει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα συζητηθεί πριν την ολοκλήρωση του Μνημονίου, δηλαδή το 2018.

Προσέθεσε ότι στόχος επί του παρόντος είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, για την οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Στο παρελθόν, ο κ. Σόιμπλε έχει σημειώσει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, και συνεπώς δεν επείγει να βρεθεί κάποια λύση για την αναδιάρθρωσή του.

Η νέα τοποθέτηση Σόιμπλε για το χρέος έρχεται υπό τη σκιά του μηνύματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα στήριξης εάν οι Ευρωπαίοι δεν συγκεκριμενοποιήσουν μέτρα σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους και δεσμευθούν για την εφαρμογή την εφαρμογή τους.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι πολιτικά κρίσιμη για το Βερολίνο. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε έχει δηλώσει πως χωρίς το Ταμείο το Μνημόνιο δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη γερμανική Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ