ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:55
 

Άνοιγμα των λογαριασμών Παπαντωνίου και στη Γαλλία

Ο κ.Παπαντωνίου που είναι υπήκοος της Γαλλίας από μικρό παιδί, διατείνεται ότι οι λογαριασμοί του στη συγκεκριμένη χώρα δεν περιέχουν μαύρο χρήμα

Newsroom Κ, Αθήνα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και σε πιστωτικά ιδρύματα της Γαλλίας έχουν ζητήσει οι ελληνικές ανακριτικές αρχές καθώς έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί του ενώ ανάλογα αιτήματα έχουν ήδη υποβληθεί και σε άλλες χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα που συνεχίζει τις έρευνες για τον πρώην υπουργό, και εν αναμονή της απόφασης της Βουλής για το αν το αδίκημα της δωροδοκίας έχει η δεν έχει παραγραφεί, έχει αποστείλει αιτήματα για ανοίγματα λογαριασμών σε συνολικά πέντε χώρες περιλαμβανομένης εκτός από τις ήδη αναφερθείσες και την Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι υπήκοος της Γαλλίας από μικρό παιδί, διατείνεται ότι οι λογαριασμοί του στη συγκεκριμένη χώρα δεν περιέχουν μαύρο χρήμα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προβάλλει ενστάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας για τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ενώ παράλληλα ανάλογα αιτήματα εκκρεμούν και σε άλλες χώρες.

Παράλληλα η ανακριτική έρευνα που επικεντρώνεται στη διερεύνηση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος για τη σύμβαση αναβάθμισης των έξι φρεγατών που υπεγράφη επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έχει υποβάλει αίτημα για εξέταση του γάλλου Μισέλ Ζοσεράν στελέχους της εταιρείας που ενεπλάκη στη σύμβαση των φρεγατών. Πρόκειται για πρόσωπο που μίλησε για μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στην Ελλάδα έχει όμως καταδικαστεί στη Γαλλία για σειρά αδικημάτων.

Ωστόσο τυχόν κατάθεσή του ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών μπορεί να αξιοποιηθεί σχετικά στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά ενώ η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γεώργιος Ευαγγέλου κινούνται για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών πώλησης του εξοχικού ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου στη Σύρο αλλά και τις συνθήκες αγοράς του.

Πάντως απολογούμενοι και οι δύο υποστήριξαν ότι η αγορά του εν λόγω ακινήτου υπήρξε απολύτως νόμιμη, ωστόσο το γεγονός, ότι το ακίνητο πούλησε στον πρώην υπουργό ο πολιτικός μηχανικός που τον εξυπηρέτησε καταθέτοντας μετρητά σε ελβετικές τράπεζες οδηγεί τις ανακριτικές αρχές σε περαιτέρω έρευνες.

Σε κάθε περίπτωση η πώληση του εν λόγω ακινήτου, η άρνηση του πρώην υπουργού να συναινέσει εξ αρχής στο άνοιγμα όλων των λογαριασμών του στην Ελβετία και η εσωτερική αλληλογραφία του ιδίου με την τράπεζα στην Ελβετία αποτέλεσαν κατά πληροφορίες στοιχεία που μέτρησαν για την απόφαση περί προσωρινής του κράτησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X