ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατελείωτες ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Αθήνα

Και απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς

Newsroom Κ, Αθήνα

Αντιμέτωποι με ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία βρίσκονται οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που προσέρχονται στο γκισέ των σταθμών για να προμηθευτούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα για τις μετακινήσεις τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή του μήνα και οι χάρτινες κάρτες απεριορίστων διαδρομών λήγουν και θα πρέπει απαραιτήτως να αντικατασταθούν από τις νέες ηλεκτρονικού τύπου, η προσέλευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη με αποτέλεσμα η αναμονή να φτάνει σε κεντρικούς σταθμούς ακόμα και τις τρεις ώρες.

Ειδικά στο Σύνταγμα όπου γίνεται και η μετεπιβίβαση των επιβατών η προσέλευση του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται ότι ουρές ακόμη και 100 ατόμων σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια.

Χθες, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σε μια ένδειξη αναγνώρισης της ταλαιπωρίας που υφίσταται το επιβατικό κοινό ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες και εκτίμησε ότι δε θα χρειαστεί να υπάρξει άλλη ταλαιπωρία, γιατί αυτές οι κάρτες εκδίδονται άπαξ και κάθε μήνα θα χρειάζεται μόνο η φόρτιση τους στα μηχανήματα (με την αγορά δηλαδή νέων διαδρομών).

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα συγκεκριμένα εκδοτήρια του δικτύου της ΣΤΑΣΥ.

Ανακοίνωσε ταυτόχρονα νέα παράταση από τις 10 Νοεμβρίου στις 15 Νοεμβρίου στην εναλλακτική διαδικασία έκδοσης καρτών, αυτή δηλαδή που γίνεται με την κατάθεση ανοικτών φακέλων σε όλα τα εκδοτήρια και την αποστολή τους με το ταχυδρομείο στα σπίτια τους μέσα σε δύο - τρεις ημέρες.

Οι επιλογές των επιβατών σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Κάποιος μπορεί να αγοράσει πολλαπλό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket). Το αρχικό κόστος αγοράς ανέρχεται στα 4,5 ευρώ (κατ’ ελάχιστον) και προσφέρει το ημερήσιο εισιτήριο (χρήση σε όλα τα μέσα για ένα 24ωρο). Παράλληλα, κανείς μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο των 22 ευρώ που αντιστοιχεί σε διαδρομές τριών ημερών μεταξύ των οποίων και μία διαδρομή από/προς το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια μπορεί κανείς να «γεμίσει» το πολλαπλό εισιτήριο με μονάδες αλλά όχι με ένα μεμονωμένο εισιτήριο. Το ATH.ENA Ticket προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με 5 μεμονωμένα εισιτήρια (αξίας 7 ευρώ) ή με 10 μεμονωμένα εισιτήρια (14 ευρώ) στο πακέτο των οποίων παρέχεται ένα δωρεάν.

Τι ισχύει για την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card)

Το αρχικό κόστος αγοράς της ανέρχεται τουλάχιστον στα 7 ευρώ. Πρέπει δηλαδή κανείς να αγοράσει το πακέτο των 5 εισιτηρίων. Η διαφορά με το ATH.ENA Ticket είναι ότι η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα προσφέρει τη δυνατότητα επαναφόρτισης ακόμη και ενός εισιτηρίου 1,40 ευρώ. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το ATH.ENA Ticket, η ATH.ENA Card είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποθηκεύει και χρηματική αξία, όχι μόνο προϊόντα. Αυτή την κάρτα μπορεί κανείς να την κρατήσει για όλη του τη ζωή χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την αντικαταστήσει.

Πώς και πού μπορώ να υποβάλει κανείς τον φάκελο για την έκδοση μηνιαίας ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών

Στον φάκελο (μεγέθους Α4) πρέπει να τοποθετηθούν φωτοτυπία της υφιστάμενης χάρτινης κάρτας απεριορίστων διαδρομών, φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας και εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από την ιστοσελίδα www.athenacard.gr. Σύμφωνα με επισημάνσεις εκδοτών, ενώ απαιτείται από τους επιβάτες να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο το οποίο να πιστοποιεί τον ΑΜΚΑ, σε περίπτωση που η διαδικασία γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μπορεί ο επιβάτης απλώς να συμπληρώσει τον αριθμό ΑΜΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Εξαγγελία και άλλων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία από το ΥΠΠ

«Την τσαπατσουλιά στην τσαπατσουλιά οι άριστοι των αρίστων ονομάζουν …πρόσθετα μέτρα!!! »
Ai Em  |  11:53

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για μετακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων από την Ανατολική Αττική –ακόμα και από τον Νέο Βουτζά– στο μέτωπο της Κινέτας

Ερευνα-φωτιά για το Μάτι

Τα συμπεράσματα προέκυψαν μέσα από καταθέσεις μαρτύρων το ηλεκτρονικό αρχείο της Πυροσβεστικής και το πόρισμα του πραγματογνώμονα ...
 |  ΕΛΛΑΔΑ