ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:08
 

Ελληνικά Aπάτσι στην Αν. Μεσόγειο και το Ισραήλ (φωτος)

Τα ελληνικά και ισραηλινά Απάτσι πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις, ενώ στις 25 και 26 τα ελικόπτερα στάθμευσαν στην Κύπρο

Του Βασίλη Νέδου

Φωτογραφίες από την άσκηση υψηλής επικινδυνότητας, στο πλαίσιο της οποίας τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι και δύο Σινούκ πέταξαν σε χαμηλό ύψος από το Στεφανοβίκειο έως το Ισραήλ και από εκεί στην Κύπρο και πίσω στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Στο πλαίσιο της άσκησης που είχε αποκαλύψει η «Κ» τις 24 και 25 Οκτωβρίου τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο Ισραήλ διασχίζοντας ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο με στάσεις ανεφοδιασμού οι οποίες δεν έγιναν γνωστές. Ολη η διαδρομή έγινε σε χαμηλό ύψος προκειμένου τα ελικόπτερα να μη γίνουν αντιληπτά από ραντάρ. Τα ελληνικά και ισραηλινά Απάτσι πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις, ενώ στις 25 και 26 τα ελικόπτερα στάθμευσαν στην Κύπρο. Εκεί, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε άσκηση με τα ελικόπτερα τύπου Gazelle της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ), αποτελούμενο από τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), δύο ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, ένα στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και ένα στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε στις παρακάτω συνεκπαιδεύσεις:

  • Το διάστημα από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ. Η ΤΑΜΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

  • Την 26η Οκτωβρίου 2018, σε άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων, στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, της Κύπρου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου. Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα, τεθωρακισμένοι σχηματισμοί και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, περιελάμβανε συνδυασμό τακτικών κινήσεων στο επίγειο και εναέριο επιχειρησιακό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

Καλά κάνετε να πληροφορήσετε τον κόσμο γιατί τα Ρωσικά ΜΙ δεν έλαβαν μέρος. Ο λόγος είναι ότι λόγω του Αμερικάνικου οικονομικού εμπάρκο προς την Ρωσία δεν μπορεί να αγοράσει η Κυβέρνηση μας εξαρτήματα διότι συμμετέχουμε και εμείς σαν κράτος στο εμπάρκο. Τα 11 ελικόπτερα ευρίσκονται εδώ και καιρό μόνιμα παρκαρισμένα σε στα υπόστεγα!!!! Θαυμάστε την κυβέρνηση μας.!!!!!

CGA

Καμία σχέση. Το εμπάργκο της ΕΕ δεν αφορά στην υποστήριξη αυτών που έχεις αλλά δεν μπορεις να αγοράσεις καινούργια. Πήγαιε σήμερα ή το Σάββατο στην γιορτή της Αεροπορίας στην Πάφο, να δεις τα Μι να πετούν. Εν ανοιχτά για τον κόσμο.

Paris

Πάντως ούτε στη παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου έλαβαν μέρος. Αν σημαίνει κάτι κι αυτό. Θα αναμένουμε να δούμε αν θα πετάξουν όπως λες αύριο η θα τα βγάλουν από τα υπόστεγα να ηλιαστούν. Αναμένουμε….

CGA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Βασίλη Νέδου

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:30

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:29

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οχι να παραιτη8ει μονο -- αν εκαμε παραπτωμα, να κατηγορη8ει... Αρκετα με "παραιτουμαι, παιρνω οτι πηρα ...»
τικ τακ  |  21:35

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Την επόμενη μέρα κοιτούν ήδη πρωθυπουργός και Μαξίμου

Διαχείριση ζημιών από Μαξίμου

Υπεράσπιση της συμφωνίας στο επικοινωνιακό κομμάτι καθυστέρησε και θα μπορούσε σαφώς να είναι καλύτερη και πιο συντονισμένη ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ
X