ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:07
 

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές

Η απάντηση στα σχόλια του τουρκικού ΥΠΕΞ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές». Αυτό σημειώνει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς σε απάντηση στα σχόλια του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Γεννηματάς προσθέτει ότι η Άγκυρα όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα νηφάλιας, υπεύθυνης και ειρηνικής συμπεριφοράς. «Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

"...η Άγκυρα όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί..."
Αντιθέτως, εγώ θεωρώ ότι η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μεγάλες δυνάμεις διστάζουν να αντιμετωπίσουν ντόμπρα και ευθέως τις παράνομες και επιθετικές συμπεριφορές της, φοβούμενες ότι θα χάσουν παχουλά συμβόλαια είτε θα στερηθούν των υπηρεσιών ενός χρήσιμου συμμάχου.
Έτσι η Άγκυρα εδώ και δεκαετίες ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές γνωρίζοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση θα την αφήσουν στο απυρόβλητο ή, στην χειρότερη περίπτωση θα της κάνουν μια μικροπαρατήρηση γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν να την χάσουν από "πολύτιμη σύμμαχό τους".
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ή Άγκυρα βγαίνει συνήθως κερδισμένη ενώ εμείς νομίζουμε ότι "δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα".

Σοφούλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση