ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Το σοβαρότερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε ήταν η εκκρεμότητα που υπήρχε με άλλη ποινή που έχει επιβληθεί στον Τσοχατζόπουλο

Newsroom Κ, Αθήνα

Προβλήματα που μπορεί να καταστούν προς το παρόν ανυπέρβλητα και να ματαιώσουν ακόμα και για κάμποσες ημέρες την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχουν ήδη εμφανιστεί προκαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πονοκέφαλο στους συνηγόρους τους, που επιχειρούν να βρουν μία λύση η οποία προς το παρόν μοιάζει αρκετά δύσκολη. Οργισμένος και απογοητευμένος σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται ο ίδιος από τις απρόσμενες εξελίξεις.

Μετά ταύτα η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, που αναμενόταν για σήμερα, εκτός απροόπτου, δεν πρόκειται να γίνει ενώ είναι άγνωστο αν τελικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί την προσεχή Τρίτη η άλλη μέρα.

Τα πράγματα που περιεπλάκησαν ματαιώνοντας προς το παρόν τουλάχιστον την έξοδο Τσοχατζόπουλου από τη φυλακή σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι εντοπίζουν σε πολλές αιτίες την εμπλοκή φαίνεται να εξελίχθηκαν ως εξής.

Ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, αποφάσισε την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου για λόγους υγείας και με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων και η χρηματική εγγύηση των 200 χιλιάδων ευρώ, ο πρώην υπουργός δεν διέθετε αρχικώς τα χρήματα για να πληρώσει και να βγει.
Φίλοι του και συνεργάτες του τελικώς, όπως έγινε γνωστό, συγκέντρωσαν το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, αλλά η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού που επρόκειτο να γίνει χθες τελικώς μετατέθηκε για σήμερα.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, το σοβαρότερο πρόβλημα που διαπιστώθηκε ήταν η εκκρεμότητα που υπήρχε με άλλη ποινή που έχει επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο με βάση το νόμο περί πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω ποινή του πρώην υπουργού, για το πόθεν έσχες, δεν είχε τακτοποιηθεί και εξ αυτού η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε σήμερα, και πάντως πριν οι συνήγοροί του προβούν σε ορισμένες νομικές ενέργειες οι οποίες και απαιτούν χρόνο.

Όμως πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια.

Και εξηγούσαν το λόγο. Ότι αν το Πεντεμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό και η δίκη κοντεύει να τελειώσει, ολοκληρώσει και επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως στον πρώην υπουργό, ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Πέραν όμως των προβλημάτων με την προγενέστερη ποινή, άλλα πληροφορίες που διακινούνται από συνηγόρους του πρώην υπουργού, θέτουν και θέματα που αφορούν τη συγκέντρωση των χρημάτων της εγγύησης αλλά και διαδικαστικά για την καταβολή της.

Μετά ταύτα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος που δικαίως ανέμενε να βγεί από τη φυλακή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, αισθάνεται οργισμένος με τις εξελίξεις και απογοητευμένος από το γεγονός ότι η προσδοκία της αποφυλάκισής του προς το παρόν τουλάχιστον ματαιώθηκε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά στη Λέσβο

Άμεσα έσπευσε στο σημείο μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελούμενη από 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΛΛΑΔΑ
X