ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:25
 

Eurogroup: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος

Εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Newsroom Κ, Αθήνα

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Χωρίς συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έληξε το σημερινό Eurogroup, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, για να γίνει συζήτηση στο επίπεδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο χρόνος όμως μετράει αντίστροφα, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει προθεσμία μέχρι τέλος Μαίου για να αποφασίσει το διοικητικό του Συμβούλιο κατά πόσο θα ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση.

Οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαίου με σκοπό να πετύχουν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, Staff Level Agreement, καθώς βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια μέσω του μέλους του εκτελεστικού του συμβουλίου Μ. Κερέ έστειλε σαφείς προειδοποιήσεις ότι εφόσον η Ελλάδα δεν θα ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης μετά την έξοδο από το πρόγραμμα πρέπει να τηρήσει απόλυτα τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις, οι οποίες όσο πιο ισχυρές είναι τόσο το καλύτερο, καθώς όπως είπε, «από τις 21 Αυγούστου, η Ελλάδα δεν θα κρίνεται από την τρόικα, αλλά από τις αγορές».

Συγχρόνως ο κ. Κερέ τόνισε την ανάγκη τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους να είναι εμπροσθοβαρή ενώ ο μηχανισμός που θα συμφωνηθεί να είναι αυτόματος. Ξεκαθάρισε δε ότι η ΕΚΤ συντάσσεται στο θέμα αυτό με το ΔΝΤ.

Ο κ. Κερέ προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί από την ελληνική πλευρά περισσότερη προσπάθεια στους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, στην ταχύτητα των πλειστηριασμών αλλά και να επιταχυνθεί η νομοθεσία για την αφερεγγυότητα των νοικοκυριών, αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Θέλει συμμετοχή στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάριος Καρογιάν

«Ο Νόμος που διέπει το όλο θέμα είναι ξεκάθαρος ότι ένας κομματικός σχηματισμός πρέπει να έχει εκλέξει ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  13:08

Στην Τράπεζα Κύπρου για διακανονισμό καλούν τα μέλη τους οι Αξιόγραφοι

«Mάσιαλλα για διακανοσμό!!! Οι αξιόγραφοι της Λαϊκής Τράπεζας ερρίφθησαν στον κρεμμό ακόμη μια ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Εμφύλιος στον ΠΙΣ λόγω ΓεΣΥ

«Ώσπου βρίσκεται στα ινία το ππαραδόπιστο Δ.Σ. του ΠΙΣ, ΓΕΣΥ δεν θα δούμε!»
knak  |  09:59

Τρέχουν να προλάβουν για το χαλλούμι

«Γιά πρώτη φορά όλοι αυτοί οι ανεπαρκέστατοι Μανδαρίνοι εργάζονται γία λίγες ώρες γιά να δικαιολογήσουν ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  09:34

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X