ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:21
 

Πάνω από 16.000 οι προσλήψεις στο ελληνικό Δημόσιο το 2018

Εκκρεμούν 1.200 θέσεις επικουρικού προσωπικού υγείας για τις οποίες έχει ψηφισθεί η σχετική διάταξη

Newsroom Κ, Αθήνα

ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Στοιχεία, ποιοτικά και ποσοτικά, για τις περίπου 16.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το 2018 διαβίβασε το ΑΣΕΠ στη Βουλή μετά ερώτηση του αντιπροέδρου και γραμματέα της Κ.Ο. του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΑΣΕΠ, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες προσλήψεων που αφορούσαν σε 12.995 θέσεις τακτικού προσωπικού (μόνιμου και ΙΔΑΧ), εκ των οποίων οι 148 ήταν θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, 2.021 Π.Ε. –μόλις 15%– , 487 Τ.Ε., 4.507 Δ.Ε. και 5.832 Υ.Ε.

Σημειωτέον ότι εκκρεμούν 1.200 θέσεις επικουρικού προσωπικού υγείας για τις οποίες έχει ψηφισθεί η σχετική διάταξη αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα το αίτημα στο ΑΣΕΠ.

Αντίστοιχα, όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ίδια περίοδο εκκρεμούσαν στο ΑΣΕΠ προς έγκριση 258 ανακοινώσεις διαφόρων φορέων για την πλήρωση 3.419 συνολικά θέσεων εκ των οποίων μόνο 263 Π.Ε. –ποσοστό 7,7%– 120 Τ.Ε., 1.363 Δ.Ε. και 1.673 Υ.Ε. Παράλληλα, το ΑΣΕΠ ελέγχει πίνακες κατάταξης και προσληπτέων, που οι φορείς έχουν αποστείλει και εξετάζει 303 σχετικές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κανένας ειδικός γραμματέας δεν έχει ακόμη επιλεγεί βάσει του νέου συστήματος. Από τις 69 προκηρύξεις που εκδόθηκαν εντοπίστηκαν 19 «φωτογραφικές» και επαναπροκηρύχθηκαν, ενώ εκκρεμεί ακόμη η έκδοση για τρεις προσκλήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, ως προς την επιλογή των νέων γενικών διευθυντών έχουν εκδοθεί 35 προκηρύξεις για 102 θέσεις σε υπουργεία, Περιφέρειες κ.α. και η διαδικασία επιλογής από τα αρμόδια ειδικά συμβούλια έχει ολοκληρωθεί για την πλειονότητα των φορέων.

Αντίθετα, «κολλημένη» παραμένει η διαδικασία για την ανάδειξη των νέων διευθυντών, αλλά και η επί της ουσίας χρήση του μητρώου επιτελικών στελεχών δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 34 προκηρύξεις για την πλήρωση 395 θέσεων διευθυντών σε διάφορα υπουργεία, χωρίς ωστόσο να έχει επιλεγεί κανένας υποψήφιος. Ως προς το μητρώο, έχουν εγγραφεί 2.862 υποψήφιοι και για 2.185 εξ αυτών έχουν αποσταλεί στο ΑΣΕΠ από τις αρμόδιες διευθύνσεις βεβαιώσεις πιστοποίησης των στοιχείων τους.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση