ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης

Υποσχέθηκε τη δημιουργία μιας νέας δομής υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που θα συντονίζει τα έργα

Kathimerini.gr

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Το πρόγραμμα της ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ, παρουσίασε ο πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο συνέδριο Digital Economy Forum 2018 που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ, υποσχέθηκε τη δημιουργία μιας νέας δομής υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, που θα συντονίζει τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για οπισθοδρόμηση της χώρας σε ένα σημαντικό τομέα οπου δραστηριοποιούνται 8.000 επιχειρήσεις που συμβάλλουν στο 8% του ΑΕΠ της χώρας. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει όραμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ επιπλέον έχει παγώσει όλα τα μεγάλα έργα που είχαν ξεκινήσει πριν το 2015.

«Δεν υλοποιούνται έργα. Εχουμε αλλάξει δύο γενικούς γραμματείς (ψηφιακής πολιτικής) με τον τελευταίο να μην έχει εμπειρία στο αντικείμενο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα έργα που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνον δεν ολοκληρώνονται, αλλά υπολειτουργούν.

Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει 7 τομείς παρέμβασης για την προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τον μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:
Α. την δημιουργία μιας συντονιστικής δομής παρά των πρωθυπουργό για τον συντονισμό όλων των ψηφιακών έργων,

Β. την προώθηση και ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς

Γ. την υιοθέτηση και αξιοποίηση της οικονομίας δεδομένων

Δ. Ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων υψηλής εξειδίκευσης και ένταξη μαθήματος προγραμματισμού σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης,

Ε. Την προώθηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους όπως οι ψηφιακές υπογραφές, το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα για την έναρξη επιχειρήσεων, τον ενιαίο ηλεκτρονικό φάκελος υγείας, το ολοκληρωμένο σύστημα για τη δικαιοσύνη, το ενιαίο εισιτήριο τουριστικών χωρών, την πύλη Ερμής και το κεντρικό οργανόγραμμα για την ψηφιακή διοίκηση

ΣΤ. Ευέλικτη μορφή ανάθεσης έργων και

Ζ. Τη Συνολική υποστήριξη ενός οικοσυστήματος με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων όπως φορολογικές απαλλαγές για Έρευνα και ανάπτυξη και την πνευματική ιδιοκτησία.

«Οι μεγάλες εισφορές είναι τροχοπέδη για την προσέλκυση ικανών στελεχών στην Ελλάδα του 2018», παραδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η δεκτικότητα της κοινωνία στην αλλαγή και η εμπιστοσύνη σε όσους καινοτομούν κι επιχειρούν είναι καθοριστικές για να ξεφύγουμε από το τέλμα».

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της χώρας. «Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία θα συντελεστεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο και όραμα για να το πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X