ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:13
 

Στη φυλακή επιστρέφει ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Μετά την τελεσίδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 19 χρόνων

Newsroom Κ, Αθήνα

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Στη φυλακή επιστρέφει μετά την τελεσίδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 19 χρόνων και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, για τον οποίο το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η δικαστική απόφαση που σηματοδότησε και το τέλος τριετούς ακροαματικής διαδικασίας υπήρξε καταδικαστική και για τους 16 κατηγορουμένους, από τους οποίους άλλοι οκτώ κρίθηκε ότι πρέπει να κρατηθούν στη φυλακή. Οι περισσότεροι από αυτούς, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου που καταδικάστηκαν σε οκτώ χρόνια, θα μπουν στη φυλακή για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου υπολογιστεί ο χρόνος της ποινής που έχουν ήδη εκτίσει και ληφθούν υπόψη οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου προκειμένου να αποφυλακιστούν.

«Μέσα» δεν θα πάει, αν και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, η δεύτερη μεγαλύτερη ποινή, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, καθώς έχει εκτίσει τον χρόνο της ποινής της που απαιτεί ο νόμος. Ο Ιω. Σμπώκος, πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, θα μείνει στη φυλακή, παρότι καταδικάστηκε μόνον σε οκτώ χρόνια (πρωτόδικα σε ισόβια), διότι έχει και άλλη ποινή ισοβίων για άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Μόνον για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο δέχθηκε να εκτίσει την ποινή του (έξι χρόνια) κατ’ οίκον, ενώ για πέντε –Νίκο Ζήγρα, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζά, Γκούντρουν Μολντενάουερ -Τσοχατζοπούλου– αποφασίστηκε οι ποινές τους να μετατραπούν σε χρήμα και να καταβληθούν σε 36 δόσεις. Στη φυλακή θα μείνουν επίσης για μικρό διάστημα έως ότου υπολογιστεί τι χρόνο έχουν εκτίσει, οι Αστέριος Οικονομίδης και Γιώργος Σαχπατζίδης. Οι Κων. Αντωνιάδης και Γιώργος Κωνσταντάτος μπαίνουν στη φυλακή για πρώτη φορά –είχαν πάρει αναστολή στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο– όπως και ο Νίκος Γεωργουλάκης. Ομως ο Κων. Αντωνιάδης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί και σήμερα προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί τι θα γίνει με την περιουσία Τσοχατζόπουλου που έχει δημευθεί υπέρ του Δημοσίου, αλλά και τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X