ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσακαλώτος: «Δεν μου τράβηξαν τα αυτιά» στο Eurogroup

Πραγματοποιήθηκε την Παρασεκυή η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την λήξη της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών την Παρασκευή.

«Δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της εταιρείας εξόρυξης Eldorado και ότι «δεν αναφέρθηκε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα».

Στόχος είναι να λήξει το πρόγραμμα το 2018, χωρίς άλλο πρόγραμμα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας ότι «όλοι πρέπει να δουλέψουμε για τον στόχο αυτό». Δήλωσε ακόμη πως πριν από την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις: μια για το χρέος, μια για το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» και μια για τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποίηση η Αθήνα μετά το 2018.

Απέρριψε δε το επιχείρημα ότι θα χρειαστούν περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, εξηγώντας ότι η υπεραπόδοση ορισμένων μέτρων καλύπτει την υπόαπόδοση κάποιον άλλων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν τα τραπεζικά με ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την μείωση των κόκκινων δανείων «ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες να δανείζουν πιο γρήγορα», όπως επισήμανε. Οσον αφορά την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση «δεν αμφισβητεί τα στατιστικά στοιχεία του κ. Γεωργίου». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η καταδίκη αφορούσε τεχνικότητες της διοίκησης που άσκησε στην ΕΛΣΤΑΤ και όχι τα ίδια τα στατιστικά, για τα οποία, όπως τόνισε, δεν υπάρχει και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X