ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσίπρας: Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα

Συνάντηση είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Ιταλό ομόλογο του

ΠΗΓΗ: skai.gr

«Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές», είπε ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

«Φάνηκε και με τα ομόλογα του δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον κ. Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σημαντική δυναμική σε διμερείς σχέσεις μετά τη σύνοδο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Κέρκυρας. Κυρίως όσον άφορα συνομιλίες για συμφωνία θαλασσίων ζωνών και ενεργειακή συνεργασία, ιταλικές επενδύσεις στην Ελλάδα και συντονισμό στο πλαίσιο ΕΕ.

Υπογραμμίστηκε επίσης σύμπτωση απόψεων για τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν στην ΕΕ και Ευρωζώνη σε κοινωνική και δημοκρατική κατεύθυνση.

Συζητήθηκε επίσης προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου Εast Μed, και υπογραμμιστήκαν κοινές θέσεις για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και των προσφυγικών ροών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της στήριξης των χωρών πρώτης υποδοχής.

Τονίστηκε ακόμα η σημασία που έχει το Αιγαίο για την ασφάλεια της ΕΕ και τη διαχείριση του προσφυγικού. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Από πλευράς του, ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα και η έξοδος της Ελλάδας και της Ιταλίας από την κρίση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την συνολική οικονομία της Ευρωζώνης.

Την ώρα αυτή αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου των επτά χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, στο μέγαρο Βίλα Μαντάμα της Ρώμης. H Σύνοδος αποτελεί μια προσπάθεια οι επτά χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ελλάδα και Κύπρος) που θα λάβουν μέρος να επιδείξουν ενότητα, θέτοντας στο επίκεντρο των συζητήσεων το προσφυγικό ζήτημα, αλλά στο τραπέζι θα τεθούν και άλλα ζητήματα, όπως το μέλλον της Ευρωζώνης.

Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε στο μεταξύ από την Πιερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας ότι κάνει τα αντίθετα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα» δήλωσε δηκτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση