ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζουράρις: Αριστοφανικό ανέκδοτο οι δηλώσεις μου

Προσωπική του επιλογή η παραίτηση

Newsroom Κ, Αθήνα

Τη δική του απάντηση για όσα εκτυλίχθηκαν το Σαββατοκύριακο και οδήγησαν στην παραίτησή του δίνει ο Κώστας Ζουράρις, τονίζοντας ότι «δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπε, ήταν ένα Αριστοφανικό ανέκδοτο και παιδεία».

«Ήταν τεχνικό λάθος. Είχα βγάλει τα ακουστικά και αυτό το Αρειανό το είπα στο πλαίσιο ενός ανεκδότου. Ηταν αριστοφανικό, βγαίνει από την μεγάλη παράδοση του Αριστοφάνη. Ενα ανέκδοτο δεν καταφέρεται ποτέ εναντίον κανενός. Αν δεις τα πανέξυπνα που καταφέρονται εναντίον του ΠΑΟΚ, θα το καταλάβεις» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπό παραίτηση υφυπουργός Παιδείας.

Σε ερώτηση αν επιτρέπεται να μιλά έτσι ένας υπουργός απάντησε ότι : «Πλήρως επιτρέπεται ένας υπουργός να μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Παιδεία και Αριστοφανικό αριστουργηματικό ανέκδοτο είναι το ''βουντού βουντού'' που είπα».

Πρόσθεσε, επίσης: «Από βρέφος, οι τέσσερις καλύτεροι μου φίλοι είναι Αρειανοί. Ο,τι είναι σάτιρα και σκώμμα είναι πάντοτε μια φραστική εκδήλωση του αδύνατου προς τον ισχυρόν. Η οικογένειά μου είναι αριστεροί διωκόμενοι και τα καταλαβαίνω αυτό. Δεν είχε προσβλητικό χαρακτήρα αυτό που είπα. Στη σάτιρα δεν υπάρχει προσωπικός καταλογισμός».

Ερωτηθείς αν παραιτήθηκε ή τον εξώθησαν σε παραίτηση απάντησε: «Τον Ζουράρι δεν μπορείς να του υποδείξεις παραίτηση, έφευγα πάντοτε».

Ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε και στη συνομιλία του με τον Π. Καμμένο πριν την παραίτηση: «Είναι ανάστατη η Ελλάδα από όσα είπες» μου είπε ο Πάνος Καμμένος. Φρόντισε να τα μαζέψεις κάπως. Και του λέω ''πάρα πολύ απλό, παραιτούμαι''.

Αποκάλυψε επίσης ότι ήταν υπό παραίτηση από τις 8 Ιανουαρίου, καθώς είχε προκύψει ένα θέμα με τις διορθώσεις στα σχολικά βιβλία: «Είχα πει ο ίδιος ''θα παραιτηθώ'', έπρεπε να μας στείλουν τις διορθώσεις για τους Τσάμηδες και τους χάρτες, που δεν τις είχαν στείλει. Είπα ''παραιτούμαι δεν πηγαίνω να υπογράψω''. Πέσαν όλοι πάνω μου. Δυστυχώς δεν επέμεινα. Λέω ''άντε θα πάω''. Μου είπαν ''θα βάλεις'' αστερίσκους. Λέω ότι ''η Ελλάδα θα είναι πάλι ο χρήσιμος ηλίθιος με τους αστερίσκους''.

Ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον απάντησε ότι «Η καφετζού ξέρει. Είναι αβέβαιο το μέλλον», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο σήμερα το βράδυ. «Προφανώς ''ναι'' θα ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο. Δεν ξέρω ως ποιου βουλευτής. Δεν ξέρω αν θα έχω συνάντηση πριν με τον Π. Καμμένο» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος σχολίασε την επιμονή του Δημήτρη Καμμένου να παραιτηθεί ως εξής: «Δεν με απασχολεί ο ακρόκρημνος Δημήτρης Καμμένος», ενώ συμπλήρωσε «Δεν ξέρω αν θα είμαι ακόμα στους ΑΝΕΛ. «Δεν θα παραιτηθώ από βουλευτής αλλά δεν ξέρω αν θα παραμείνω στους ΑΝΕΛ. Δεν το γνωρίζω».

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Ζουράρις τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος: «Είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος. Σε τέτοια θέματα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα. Εδώ έκαναν στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν και δεν θα κάνουμε εμείς που έγινε κλοπή ονόματος; Για εμάς η ψυχή μας είναι το όνομά μας».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι «Δεν θα ψηφίσω στη Βουλή κάτι που θα έχει μέσα τον όρο ''Μακεδονία''».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση