ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Get a smartlife!

Του Δημήτρη Γιόκκα

Έχεις ξεθεωθεί στη δουλειά και δεν βλέπεις την ώρα να επιστρέψεις στο smarthome σου. Καθώς πλησιάζεις το smartcar σου βγάζεις το smartphone από την τσέπη σου και, αφού πρώτα ελέγξεις πως η μπαταρία του αυτοοδηγούμενου οχήματος της Apple, που μόλις έχεις αγοράσει, είναι αρκετά φορτισμένη για να σε πάρει μέχρι τον προορισμό σου, βάζεις μπρος τον κινητήρα του iCar με ένα πάτημα στην οθόνη του iPhone σου.

Το έξυπνο αυτοκίνητο, που αντιλαμβάνεται πως κάνει ψύχρα απόψε, θερμαίνει αυτόματα το κάθισμά του για εσένα και πριν το καταλάβεις βρίσκεσαι λίγα μόλις τετράγωνα πριν από το home sweet smarthome σου. Αφήνεις για λίγο τον… KΙΤΤ να πάρει το τιμόνι στα «χέρια» και ελέγχεις από το infotainment system τι νέο παίζει στο Netflix.

Την ώρα που εσύ απολαμβάνεις το νέο επεισόδιο του «Narcos», το iCar αποφεύγει την νταλίκα που μόλις πέρασε με κόκκινο, φρενάροντας απότομα. Η άσεμνη χειρονομία σου προς τον ασυνείδητο οδηγό της παρεξηγείται από το έξυπνο αυτοκίνητό σου, που επιλέγει, χάρη στους έξυπνους αισθητήρες που ανιχνεύουν την κίνηση, να ανοίξει την ηλιοροφή. Και ενώ προσπαθείς να θυμηθείς τη χειρονομία που την κλείνει πάλι, το κορμί σου ξεπαγιάζει.

Καθώς πλησιάζεις, επιτέλους, στον προορισμό σου το smartcar στέλνει την εντολή στο smarthome σου να ζεστάνει το ψητό στον φούρνο και την ώρα ακριβώς που μπαίνεις στο γκαράζ, το τελευταίο ανάβει τα φώτα για να σε προϋπαντήσει. Μια στιγμή, όμως, όχι τα δικά σου φώτα, αλλά εκείνα στον κήπο του γείτονα, το smarthome του οποίου μυρίζει καμένο κοτόπουλο. Το smartcar σου αρχίζει να κορνάρει σαν τρελό τώρα, ξεσηκώνοντας τη γειτονιά, και δεν αργείς να συνειδητοποιήσεις πως έχεις δεχτεί επίθεση από smarthackers.

Το πιο πάνω σενάριο μπορεί να έχει κάπως παρατραβηγμένη κατάληξη (για σκοπούς χιούμορ), η ζωή μας όπως την ξέρουμε, όμως, ετοιμάζεται να αλλάξει. 


 

Geek: Τελευταία Ενημέρωση