ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10 Instagram tips από τη Ραμόνα Φίλιπ

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GEEK

Ακόμη κι αν είσαι ένας από τους λίγους που δεν έχουν λογαριασμό στο Instagram, σίγουρα έχεις ακούσει για αυτό.

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones, που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα λήψης, επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους followers τους ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, καθώς επίσης και να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μία δημοσίευση τους αρέσει.

Η γνωστή και αγαπημένη σχεδιάστρια μόδας Ραμόνα Φίλιπ, παραθέτει πιο κάτω 10 Instagram tips για τους φανατικούς χρήστες.

1. Πρόσφερε κάτι μοναδικό στο κοινό σου. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τόσες πολλές εικόνες, που είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις. Αποφάσισε ποια είναι η θεματολογία που σε ενδιαφέρει και το στυλ που θέλεις να ακολουθήσεις και κράτα μία σταθερή γραμμή στα posts σου. Αν, για παράδειγμα, σε ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, θα προσελκύσεις το ανάλογο κοινό χρησιμοποιώντας πάντα και τα σχετικά hashtags.
2. Ο προγραμματισμός είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη αν πρόκειται να ασχοληθείς σοβαρά με τα social media και ειδικά με το Instagram. Αφιέρωσε χρόνο και κάνε καλό προγραμματισμό των αναρτήσεων.
3. Μπορεί η λέξη Instagram να έχει να κάνει με το instant/στιγμιαίο, αλλά μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη. Ακόμα και τα πιο αυθόρμητα posts χρειάζονται λίγη σκέψη και προετοιμασία.
4. Για να δημιουργήσεις σχέση με τους followers πρέπει να κρατάς καθημερινή επαφή μαζί τους. Ανέβαζε τακτικά posts, χωρίς όμως να το παρακάνεις και να τους κουράσεις. Το Iconosquare είναι μία σπουδαία εφαρμογή, που θα σε βοηθήσει να αναλύσεις τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού που σε ακολουθεί και να αποφασίσεις ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για τις αναρτήσεις σου.
5. Η ποιότητα των posts είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Φρόντισε, πάντα, η εικόνα/φωτογραφία που θα ανεβάσεις να είναι προσεγμένη. Ακόμα και αυτό που φαίνεται στο background είναι σημαντικό. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.
6. Όπου χρειάζεται «πείραξε» τη φωτογραφία με φίλτρα για να τη βελτιώσεις. Προσοχή, μόνο, μην το παρακάνεις και το αποτέλεσμα φανεί ψεύτικο. Οι followers σου μάλλον θα απογοητευτούν και κινδυνεύεις να χάσεις κάποιους.
7. Οι προτάσεις που συνοδεύουν κάθε ανάρτηση είναι εξίσου σημαντικές. Αν γράψεις κάτι που σε αντιπροσωπεύει, κάτι προσωπικό, το κοινό σου θα το εκτιμήσει περισσότερο.
8. Δείξε ότι νοιάζεσαι για το κοινό σου. Κάθε τόσο ανέβασε ένα post με κάποια ευχή. Θα το εκλάβουν ως «δώρο» και αυτό θα φανεί στα σχόλιά τους.
9. Σε γιορτές και διεθνείς ημέρες μην πέσεις στην παγίδα να ανεβάσεις κάτι συνηθισμένο. Ούτε, όμως, να απέχεις, εκτός και αν το θέμα μιας γιορτής σε αφήνει αδιάφορο. Φέρε το κάθε τι στα μέτρα σου και κάνε ένα post που θα σε αντιπροσωπεύει. Όλα είναι θέμα άποψης και στυλ, όταν μιλάμε για την εικόνα.
10. Κτίσε προσωπική σχέση με το κοινό σου. Φρόντισε να απαντάς στα σχόλια που θα λάβεις κάτω από κάθε ανάρτηση. Αυτό είναι εύκολο όταν μιλάμε για λίγους followers. Ωστόσο, ακόμα κι αν ακούγεται δύσκολο, όσο περισσότερους followers αποκτήσεις τόσο πιο σημαντική είναι η άμεση επικοινωνία μαζί τους. Όταν έχεις πολλούς followers, αυτό σημαίνει πως ό,τι κάνεις το κάνεις σωστά!

 

Geek: Τελευταία Ενημέρωση