ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουσείο Porsche: Η ζωντανή ιστορία της ταχύτητας (pics)

Tαξίδι στην ιστορία της Porsche

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δίπλα στο παλιό εργοστάσιο της Porsche, στο Ζουφενχάουζεν, υψώνεται το επιβλητικό μουσείο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - στο ίδιο ακριβώς σημείο που, το 1963, παρουσιαζόταν η πρώτη, κλασική Porsche 911.

Το μουσείο έχει σχεδιάσει ο αυστριακός αρχιτέκτονας Delugan Meissl. Η μονολιθική δομή του στηρίζεται πάνω σε ελάχιστους στύλους σχήματος V και το κτίριο φαίνεται να αιωρείται πάνω από το έδαφος.

Ο εκθεσιακός χώρος των 5.600 τετραγωνικών μέτρων, προσφέρει στους επισκέπτες ένα ταξίδι στην συνοπτική της Porsche, με περισσότερα από 80 θρυλικά αγωνιστικά και σπορ αυτοκίνητα να εκτίθενται πλάι σε σπάνια πρωτότυπα μοντέλα.

Η πτέρυγα «Η ιδέα της Porsche» αποτελεί την ραχοκοκαλιά της έκθεσης και περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα των μηχανικών της εταιρείας, από τις αρχές του 20 αιώνα έως και σήμερα. Παρατεταγμένα στο ευρύχωρο εκθεσιακό χώρο, τα οχήματα αφηγούνται τη φιλοσοφία και το πάθος της εταιρείας για την σπορ οδήγηση, καταδεικνύοντας τα στοιχεία που τη διακρίνουν από τους ανταγωνιστές της.

Η τελευταία προσθήκη στο μουσείο είναι ένας 12μετρος διαδραστικός πίνακας που επιτρέπει στον επισκέπτη την πρόσβαση σε αρχειακό υλικό 3.000 σχεδίων, φωτογραφιών και τεχνικών δεδομένων όλων των μοντέλων της Porsche, επιτρέποντας μία αναλυτική ανασκόπηση όλων των σταθμών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όμως η έκθεση δεν περιορίζεται στο εσωτερικό του μουσείου. Στην πλατεία έξω από το κτίριο, τους επισκέπτες υποδέχονται και αποχαιρετούν τρεις αυθεντικές 911 διαφορετικών γενεών που, ενσωματωμένες στο φουτουριστικό γλυπτό του Bρετανού γλύπτη Τζέρι Τζούντα, φαίνεται να απογειώνονται στον ουρανό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X