ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εταιρείες δίνουν ειδικές θήκες για Samsung εν ώρα πτήσης

Προσπάθεια πρόληψης και τυχόν υπερθερμάνσεις και εκρήξεις κινητών

Kathimerini.gr

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας υιοθέτησαν πολλές αεροπορικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να προληφθούν τυχόν υπερθερμάνσεις και εκρήξεις κινητών τηλεφώνων Samsung Note 7, αλλά και άλλων συσκευών, που χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου. Τουλάχιστον τρεις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν στους επιβάτες τους πυρίμαχες συσκευασίες, στις οποίες πρέπει να αποθηκεύουν τα επίμαχα κινητά κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Στις αρχές Οκτωβρίου, κινητό τηλέφωνο υπερθερμάνθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης της εταιρείας Southwest στις ΗΠΑ.

Οι σακούλες αυτές, σε έντονο κόκκινο χρώμα, είναι κατασκευασμένες από πυρίμαχο υλικό και είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να χωρούν από κινητά τηλέφωνα μέχρι και φορητούς υπολογιστές. Οι συσκευασίες σφραγίζονται χάρη σε ανθεκτικά φερμουάρ και είναι ικανές να αντέξουν θερμοκρασίες έως και 1.800 βαθμών Κελσίου, ενώ η λιανική τιμή τους φθάνει τα 1.500 ευρώ, αν και οι αεροπορικές εταιρείες εξασφάλισαν έκπτωση.

Προτεραιότητα των αεροπορικών εταιρειών υπήρξε ο εξοπλισμός υπερατλαντικών και άλλων πολύωρων πτήσεων με τις συσκευασίες, ενώ οι καμπίνες επιβατών τους εξοπλίστηκαν με φορητούς πυροσβεστήρες.

Από τη μεριά της, η Samsung παρουσίασε αυτή την εβδομάδα πυρίμαχο κουτί μεταφοράς και ειδικά γάντια για το κινητό της, προκαλώντας κύμα περιπαικτικών σχολίων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το καλύτερο καλαμπούρι θα ήταν να ανοίγεις το κουτί, για να βρεις άλλο κουτί, που με τη σειρά του θα περιέχει μία σακούλα», έγραφε χθες χρήστης του Twitter. Τα κουτιά είναι κατασκευασμένα από κεραμική ίνα και υλικό που προλαμβάνει τους σπινθήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X