ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφιακά γυαλιά θα φορέσει η Apple

Το νέο προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018

Kathimerini.gr

Την επέκτασή της στον χώρο των ψηφιακών γυαλιών εξετάζει η Apple. Πρόκειται για ριψοκίνδυνη επιχειρηματική κίνηση, που μπορεί όμως να της αποφέρει κέρδη.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, η Apple έχει συζητήσει τα σχέδιά της με διάφορους πιθανούς προμηθευτές, αλλά δεν έχει ακόμα παραγγείλει αρκετά εξαρτήματα για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

Αν, τελικά, αποφασίσει να προχωρήσει στην παραγωγή των ψηφιακών γυαλιών, είναι πιθανόν να τα βγάλει στην αγορά από το 2018.

Μετά την πολύχρονη και ιδιαίτερη επιτυχημένη παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ δέχεται πιέσεις για να συνεχίσει να εκπλήσσει το καταναλωτικό κοινό. Οι πωλήσεις του τελευταίου iPhone, που αναλογούν στα δύο τρίτα των συνολικών εσόδων της Apple, κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η Αpple παρουσιάζει πτώση των ετήσιων εσόδων της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ειδικότερα, οι αποστολές των iPhone ήταν κατά 5% χαμηλότερες από πέρυσι στις 48,04 εκατ. συσκευές και τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφθασαν τα 46,9 δισ. δολάρια το δ΄ οικονομικό τρίμηνο. Στο γ΄ τρίμηνο είχαν διαμορφωθεί στα 42,4 δισ. δολάρια από τα 49,61 δισ. δολάρια προ ενός έτους, ενώ στο β΄ τρίμηνο είχαν περιοριστεί στα 50,56 δισ. δολάρια, με πτώση 13% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Tα ψηφιακά γυαλιά θα είναι η πρώτη απόπειρα της Apple στην επαυξημένη πραγματικότητα, γνωστή ως AR (Augmented Reality). Αντίθετα από την εικονική πραγματικότητα, όπου στόχος είναι να μεταφέρει τον χρήστη σε έναν κόσμο εκτός πραγματικότητας, η τεχνολογία AR επιδιώκει να παρουσιάσει σειρά ψηφιακών πληροφοριών ανάμεσα στο μάτι και το ευρύτερο περιβάλλον, όπως η μετάφραση των πινακίδων μιας ξένης πόλης στη διάρκεια ενός ταξιδιού αναψυχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

X