ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ο Άνθρωπος από τις 9 διαστάσεις» στον θόλο του Πλανηταρίου

Ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την θεωρία των Πάντων

ΠΗΓΗ: skai.gr

Μία πλανηταριακή παράσταση με πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του. Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό έως την απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» έως την απαρχή του Σύμπαντος, και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων.

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την θεωρία των Πάντων, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ψηφιακή παραγωγή του Miraikan, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας, έχει αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων στο φεστιβάλ του Μπρνο, στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society, στην Ιαπωνία.

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις»
Διανύουμε μια συναρπαστική εποχή για την Φυσική. Οι αντιλήψεις για τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων και τον μακρόκοσμο του Σύμπαντος είναι αντιφατικές. Οι θεωρητικοί φυσικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιφάσεις αυτές και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την ανάπτυξη μιας ενιαίας Θεωρίας των Πάντων.

Για την οπτικοποίηση των επιστημονικών δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το πλέον έγκυρο πρόγραμμα προσομοίωσης του Σύμπαντος, το Ιllustrisproject, ένα project που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Harvard, του ΜΙΤ καθώς και του Πανεπιστημίου του Cambridge.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση