ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακριβότερο του αναμενομένου το Nintendo Switch

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Switch θα πωλείται 299,99 δολαρίων στις ΗΠΑ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αυξημένη είναι η τιμή λιανικής που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Nintendo για τη νέα της κονσόλα Switch, απογοητεύοντας τους επενδυτές και δυσκολεύοντας έτσι τις προοπτικές να «επαναπατρίσει» χρήστες από ανταγωνιστικές κονσόλες ή και έξυπνα κινητά. Το Nintendo Switch είναι μια υβριδική κονσόλα ψηφιακών παιχνιδιών, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως συμβατική σταθερή κονσόλα όσο και ως φορητή, και διαθέτει αποσπώμενα τηλεχειριστήρια.

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Switch θα πωλείται αντί 299,99 δολαρίων στις ΗΠΑ, όσο κοστίζει σήμερα η σημερινή της κονσόλα Wii U, ενώ στην αγορά της Ιαπωνίας θα πωλείται έναντι 29.980 γεν, δηλαδή με αυξημένη τιμή κατά 20%.

Συγκριτικά, τα καθιερωμένα Playstation 4 της Sony κοστίζει σήμερα στην Αμερικανική αγορά 269,32 δολάρια, ή 299,96 δολάρια «πακέτο» με το επιτυχημένο παιχνίδι Uncharted 4, ενώ το Xbox One της Microsoft πωλείται αντί 264,99 δολαρίων ή 271,74 δολάρια με «πακέτο» το εξίσου δημοφιλές παιχνίδι Minecraft.

Η Nintendo έχει βασίσει τις ελπίδες της στο Switch για να ενισχύσει τα κέρδη της που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις της κονσόλας νέας γενιάς. Ωστόσο, η «αλμυρότερη» του αναμενομένου τιμολόγηση οδήγησε τις μετοχές της ιαπωνικής εταιρείας σε χαμηλό δύο μηνών, με πτώση έως και 6,3%.

«Οι επενδυτές θα είχαν υποδεχθεί θετικά μια τιμή περί τα 25.000 γεν, αλλά η τιμολόγηση είναι προς το υψηλό επίπεδο» σχολίασε αναλυτής. «Σήμερα δεν υπάρχουν αρκετοί τίτλοι παιχνιδιών που να δικαιολογήσουν την τιμή αυτή» πρόσθεσε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση