ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα Πόκεμον βοηθούν την Nintendo να ανεβάσει τα κέρδη της

Τον Μάρτιο η εταιρεία θα λανσάρει τη νεότερο κονσόλα της με ονομασία Switch

ΠΗΓΗ: skai.gr

Καλύτερα από το αναμενόμενο είναι τα κέρδη της Νintendo εν μέρει λόγω της επιτυχίας που γνωρίζουν τα παιχνίδια της εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα.

Ο ιαπωνικός γίγαντας των παιχνιδιών ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρείας ανέρχονται στα 530 εκατομ. ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016, κόντρα στις πολύ μικρότερες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τον Μάρτιο η εταιρεία θα λανσάρει τη νεότερο κονσόλα της με την ονομασία Switch. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η καινούρια συσκευή, η οποία επιχειρεί να συγχωνεύσει τα παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι με αυτά που παίζονται στα κινητά τηλέφωνα, μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία της Nintendo στον τομέα της οικιακής κονσόλας μετά την αποτυχία του Wii U.

Η Nintendo αποφάσισε να κρατήσει το 3DS στην αγορά και να αποσύρει το Wii U επειδή τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους: το πρώτο πούλησε 60 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ το δεύτερο μετά βίας 15 εκατομμύρια.

Το Wii U γρήγορα παραχώρησε τη θέση του στο PS4 της Sony και στο Xbox One της Microsoft αλλά η εταιρεία έκανε υγιείς πωλήσεις στα Pokemon παιχνίδια που διατίθενται για τις φορητές 3DS συσκευές ενώ πήγαν καλά και τα παιχνίδια της Pokemon Go και Mario Run τα οποία παίζονται αποκλειστικά στα κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κάνει περίπου το 75% των πωλήσεών της εκτός Ιαπωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Geek: Τελευταία Ενημέρωση