ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τράκαρε με λεωφορείο το όχημα της Google

Ευτυχώς δεν προέκυψε κανένας τραυματισμός

Kathimerini.gr

Ενα αυτοκινούμενο όχημα χωρίς οδηγό, το οποίο αναπτύχθηκε από την Google και βρίσκεται σε φάση δοκιμής, έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο σε δρόμο της Σίλικον Βάλεϊ, ένα μικρής έκτασης ατύχημα πρωτόγνωρο για τα οχήματα της επιχείρησης υψηλής τεχνολογίας. Η Google αποδέχθηκε μέρος της ευθύνης για τη σύγκρουση, η οποία σημειώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου όταν ένα Lexus SUV, εξοπλισμένο με αισθητήρες και κάμερες, συγκρούστηκε με το λεωφορείο κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μάουντεν Βιου, στην Καλιφόρνια.

Ουδείς τραυματίστηκε σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Google και την οποία κατέθεσε στη σχετική υπηρεσία της Καλιφόρνιας. Οπως αναφέρεται, το όχημα της Google σκόπευε να στρίψει δεξιά σε κεντρική λεωφόρο, όταν εντόπισε σάκους γεμάτους άμμο σε διασταύρωση. Η δεξιά λωρίδα ήταν αρκετά φαρδιά, ώστε να επιτρέπει σε κάποια οχήματα να στρίβουν και σε άλλα να κατευθύνονται ευθεία, αλλά το Lexus υποχρεώθηκε να πάει προς τα αριστερά στη δεξιά λωρίδα για να αποφύγει το εμπόδιο.

Ο ελιγμός σημειώθηκε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, μόλις 3 χλμ. την ώρα, και το αριστερό μπροστινό του κομμάτι προσέκρουσε στα δεξιά του λεωφορείου, το οποίο κινείτο με 24 χλμ. την ώρα. Ο εφεδρικός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος με βάση τον νόμο της πολιτείας θα πρέπει να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα για να αρπάξει το τιμόνι σε περίπτωση ανάγκης, πίστεψε ότι το λεωφορείο θα στρίψει και δεν ανέλαβε τον έλεγχο του οχήματος πριν από τη σύγκρουση.

«Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα διαπραγμάτευσης, όπως συμβαίνει με την κανονική οδήγηση, καθώς όλοι προσπαθούμε να προβλέψουμε τις κινήσεις των άλλων», αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση