ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

The Witness: Το πρώτο που προκαλεί αίσθηση στα νέα videogames

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2016 και το οποίο προκαλεί ήδη αίσθηση.

Του Φοίβου Παπαδόπουλου 

Το παιχνίδι ήταν σε παραγωγή για περίπου οκτώ χρόνια, αφού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2009. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το περιγράψει κάποιος είναι λέγοντας απλώς ότι πρόκειται για ένα puzzle game ή καλύτερα ένα puzzle adventure game. Είναι όμως κάτι πάρα -μα πάρα πολύ- περισσότερο από αυτό.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ξυπνάς ολομόναχος σε ένα παράξενο νησί, όπου έρχεσαι διαρκώς αντιμέτωπος με διάφορα puzzles τα οποία όσο σε προκαλούν άλλο τόσο και σε εκπλήσσουν. Δεν θυμάσαι ποιος είσαι, ούτε και πώς βρέθηκες εκεί και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εξερευνήσεις το νησί με την ελπίδα ότι θα βρεις βοηθήματα για να επανακτήσεις τη μνήμη σου και να βρεις τον τρόπο να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου.

Φυσικά, δεν πρέπει να αναμένει κανείς ότι τα puzzles που καλείται να λύσει είναι εύκολα, ενώ για κάθε puzzle ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει την προσέγγισή του στο πώς θα το λύσει, βασιζόμενος σε οπτικά αλλά και ηχητικά στοιχεία, τα οποία θα βρει διασκορπισμένα στο νησί.

Σημειώνεται ότι οι δημιουργοί του The Witness εσκεμμένα δεν περιέλαβαν πολλές οδηγίες ή tutorials, αφήνοντας τον παίκτη να εμπλακεί όσο περισσότερο γίνεται στο παιχνίδι, βρίσκοντας ο ίδιος όλες τις λύσεις και με αυτόν τον τρόπο να νιώθει ένα ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα επιβράβευσης. Το παιχνίδι περιλαμβάνει συνολικά γύρω στα 650 puzzles, αν και δεν είναι απαραίτητο να λυθούν όλα για την ολοκλήρωσή του και ούτε είναι απαραίτητο να λυθούν όλα σε μία συγκεκριμένη σειρά.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απλά πανέμορφα και το εκπληκτικό του soundtrack δένει τέλεια με την όλη ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Το δε gameplay είναι εύκολο και λιτό, ακριβώς όπως πρέπει να είναι σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Όλα τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με ένα πολύ ενδιαφέρον και μεγάλο περιβάλλον που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις, καθώς επίσης και τα πανέξυπνα puzzles του, καθιστούν το The Witness ένα must για όμορφες και απολαυστικές gaming στιγμές.

Το The Witness κυκλοφορεί ήδη για PS4 και Windows, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για iOS. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει και για άλλες πλατφόρμες.

Did you know?
-Σε όσους το The Witness θυμίζει το κλασικό «Myst» (1993), δεν κάνουν λάθος, καθώς το παιχνίδι είναι εμπνευσμένο από αυτό.
-Οι δημιουργοί του The Witness ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει ένα puzzle το οποίο θα καταφέρουν να λύσουν λιγότεροι από το 1% των παικτών!

Tip
Να είστε προετοιμασμένοι για πολλαπλές στιγμές, κατά τις οποίες απλώς θα θέλετε να σπάσετε την οθόνη από σπάσιμο νεύρων, όποτε δεν καταφέρνετε να λύσετε ένα puzzle. Μη χάνετε την υπομονή σας, όμως, και ξαναπροσπαθήστε. Η συναισθηματική επιβράβευση, όταν τα καταφέρετε, αξίζει και με το παραπάνω!

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση