ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αρχή μιας νέας πραγματικότητας

Του Δημήτρη Γιόκκα

To φετινό Mobile World Congress της Βαρκελώνης, η μεγαλύτερη έκθεση κινητών τηλεφώνων στον κόσμο (την οποία, ωστόσο, σνομπάρει η Apple) μάς έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της πολύ περισσότερα από smartphones, με τα headsets εικονικής πραγματικότητας, τις κάμερες των 360 μοιρών και τα ρομπότ ασφαλείας να έχουν την τιμητική τους.

Η Samsung παρουσίασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη νέα της ναυαρχίδα, το Galaxy S7, που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας και ανέβασε θεαματικά τον πήχη στη μάχη με το iPhone, που ετοιμάζει απάντηση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα μεγαλύτερα νέα αυτή τη στιγμή είναι πως εταιρείες όπως η Samsung, η Google και το Facebook έχουν επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και όσα παρουσίασαν στο MWC 2016 αποδεικνύουν πως τα συστήματά τους δεν θα φέρουν απλώς την επανάσταση στον κόσμο του gaming, αλλά θα μεταμορφώσουν σύντομα σχεδόν κάθε εμπειρία του καταναλωτή.

Η τεχνολογία Virtual Reality μπορεί να αναπαράγει διάφορα περιβάλλοντα και να προσομοιώσει τη φυσική παρουσία ενός ανθρώπου σε οποιαδήποτε πραγματική ή φανταστική τοποθεσία, επιτρέποντας παράλληλα στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτά τα περιβάλλοντα.

Το εντυπωσιακότερο απ’ όλα είναι πως η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει τεχνητές αισθητηριακές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων της όρασης, της αφής, της ακοής και της όσφρησης. Η αρχή μιας νέας πραγματικότητας ξεκινά εδώ.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση