ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Tom Clancy’s The Division

Το όνομα Tom Clancy σίγουρα δεν είναι καθόλου άγνωστο σε παίκτες, αλλά ούτε και σε σινεφίλ ή ακόμη και φίλους μυθιστορημάτων κατασκοπείας και στρατιωτικού περιεχομένου.

Του Φοίβου Παπαδόπουλου 

Έστω και αν απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2013, ο Tom Clancy «συνεχίζει» ακόμη να γράφει. Tο όνομά του αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό franchise.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά βιντεοπαιχνίδια, τα οποία φέρουν την «υπογραφή» του Tom Clancy, ενώ υπάρχουν και άλλα, τα οποία ήδη έχουν ανακοινωθεί για το προσεχές μέλλον. Όλα τα βιντεοπαιχνίδια του Tom Clancy εγγυώνται μία πάρα πολύ καλή παραγωγή, άψογα γραφικά και ήχο και μία ιστορία γεμάτη περιπέτεια και μοναδικές στιγμές δράσης και αγωνίας.

Το «Tom Clancy’s The Division» είναι το πιο πρόσφατο βιντεοπαιχνίδι της σειράς παιχνιδιών Tom Clancy, το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου 2016. Διαδραματίζεται στο Μανχάταν, εν μέσω κρίσης, όπου η βασική αποστολή του παίκτη (ο οποίος είναι μέλος μιας επίλεκτης ομάδας που στόχο έχει να βοηθά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης) είναι η αποκατάσταση της τάξης, ενώ διερευνά την πηγή ενός ιού.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει εξαπλωθεί σε όλη τη Νέα Υόρκη μέσω χαρτονομισμάτων και για αυτό βαφτίστηκε «Green Poison» και «The dollar Flu». Όπως μπορεί κάποιος να φανταστεί, επικρατεί πλήρες χάος και το Μανχάταν τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε καραντίνα.

Μέσα στο χάος και τον πανικό, λοιπόν, ο παίκτης μαζί με την ομάδα του έχουν να αντιμετωπίσουν μία σειρά από επικίνδυνα και εγκληματικά στοιχεία, όπως τους Rikers (οι οποίοι έχουν αποδράσει από τις φυλακές Rikers) και τους Cleaners, οι οποίοι είναι τρελοί καθαριστές του Δημοσίου, που καίνε όποιον θεωρούν ότι έχει μολυνθεί (άσχετο αν όντως έχει μολυνθεί ή όχι). Στην πορεία, η ομάδα ανακαλύπτει ένα δείγμα του ιού, το οποίο θα αναλύσει για να μάθει περισσότερα για την προέλευσή του.

Όπως θα ανέμενε κανείς, το παιχνίδι είναι ένα third-person shooter στο οποίο ο παίκτης μπορεί να μεταφέρει τρία όπλα, καθώς επίσης και εκρηκτικά όπως sticky bombs και έξυπνες νάρκες. Φυσικά, ο παίκτης μπορεί να καλυφθεί πίσω από αντικείμενα τόσο για να προφυλαχθεί από πυρά, αλλά και για να έχει πλεονεκτική θέση όταν ετοιμάζεται για επίθεση.

Καθώς το παιχνίδι προχωρά, ο παίκτης κερδίζει βαθμούς εμπειρίας (experience points) και χρήματα. Τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορά νέων όπλων και εξοπλισμού, ενώ οι βαθμοί εμπειρίας χρησιμεύουν στην εκμάθηση νέων ταλέντων και δεξιοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης και… καιρικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν την εξέλιξή του είτε θετικά είτε αρνητικά. Για παράδειγμα, μία καταιγίδα δυσκολεύει τόσο την όραση του παίκτη, καθώς επίσης και τη σκόπευση.

Εκτός από το campaign mode, το παιχνίδι περιλαμβάνει βέβαια και multiplayer mode, που στο «Dark Zone» πραγματικοί παίκτες αναμετρώνται μεταξύ τους μέσω διαδικτύου. Αν και το multiplayer mode είναι ξεχωριστό από το campaign mode, υπάρχει και εδώ ένα σύστημα προόδου, σύμφωνα με το οποίο ανάλογα με το πώς προχωρά ο παίκτης παίρνει και νέα και καλύτερα αντικείμενα, όπλα κ.τ.λ., τα οποία μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει αργότερα στο campaign mode. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρωτοτυπία του παιχνιδιού.

Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012. Σίγουρα, δοκιμάζοντάς το κάποιος σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα θα πει ότι όλος αυτός ο χρόνος δεν πήγε χαμένος και άξιζε και με το παραπάνω. Τα πανέμορφα γραφικά και ήχος σε συνδυασμό με τον απλό (και «λογικό») χειρισμό του παιχνιδιού, δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα που καθηλώνει!

Αρχικά το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο μόνο για κονσόλες, αλλά η εταιρεία παραγωγής (Ubisoft) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες. Όταν αρκετοί PC gamers υπέγραψαν μία λίστα αιτήματος, η Ubisoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι και σε PC. Έτσι το «Tom Clancy’s The Division» είναι τώρα διαθέσιμο για Playstation 4, Xbox One και Microsoft Windows.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση