ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μεγάλες μειώσεις στο κόστος περιαγωγής για κινητά στην ΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι από 15 Ιουνίου του 2017 η περιαγωγή στην Ε.Ε. καταργείται

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σημαντικές μειώσεις στο κόστος περιαγωγής (roaming) για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν από σήμερα 30 Απριλίου οι Έλληνες και όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες.

Η περιαγωγή για κάθε φωνητική κλήση που πραγματοποιούμε κοστίζει πλέον έως πέντε λεπτά του ευρώ ανά λεπτό ομιλίας, από 19 λεπτά που ήταν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν.

Για τις κλήσεις που δεχόμαστε, η χρέωση μειώνεται κατά σχεδόν 80% και διαμορφώνεται πλέον σε λίγο πάνω από ένα λεπτό του ευρώ, από πέντε λεπτά που ήταν μέχρι σήμερα.

Οι μειώσεις αφορούν επίσης τα γραπτά μηνύματα αλλά και την πρόσβαση στο ίντερνετ. 

Συγκεκριμένα, από σήμερα χρεωνόμαστε δύο λεπτά του ευρώ για κάθε SMS που στέλνουμε.

Για πρόσβαση στο διαδίκτυο θα πληρώνουμε 75% λιγότερο, καθώς η χρέωση περιαγωγής πέφτει από τα 20 λεπτά του ευρώ ανά μεγαμπάιτ σε μάξιμουμ 5 λεπτά του ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το νέο σύστημα χρεώσεων η χρήση του κινητού μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνεται με βάση το πρόγραμμα που έχουμε με τον πάροχό μας και απλώς θα προστίθενται οι μικρές χρεώσεις περιαγωγής. Αντίθετα, μέχρι σήμερα όταν κάναμε μία κλήση από το εξωτερικό οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας μπορούσαν να τη χρεώσουν συνολικά εκτός προγράμματος.


Υπενθυμίζεται ότι από 15 Ιουνίου του 2017 η περιαγωγή στην Ε.Ε. καταργείται και δεν θα επιβάλλεται οιαδήποτε επιπλέον χρέωση για κάθε χρήση του κινητού μας μέσα στα 28 κράτη-μέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση