ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων από τη Nissan

Μπορεί το φουτουριστικό δημιούργημα της Nissan να προορίζεται για τον εικονικό κόσμο του Gran Turismo, θέτει ωστόσο τις βάσεις για το GT-R του αύριο.

Του Δημήτρη Γιόκκα

Έχει γίνει πια της μόδας να παρουσιάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε κανονικό μέγεθος, με «σάρκα» και με «οστά», τα φουτουριστικά οχήματά τους που προορίζονται για το Gran Turismo. Για την ακρίβεια, οι εταιρείες χρησιμοποιούν το λατρεμένο ανά την υφήλιο παιχνίδι/εξομοιωτή οδήγησης για να παρουσιάσουν τις αυριανές ιδέες τους και στην περίπτωση της Nissan, οι ιθύνοντές της έχουν πάρει το θέμα στα πολύ ζεστά.

To Nissan 2020 Vision Gran Turismo concept έκλεψε την παράσταση με τα αποκαλυπτήριά του στην τελευταία έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο (με τέτοιες γραμμές, τι άλλο θα περίμενε κανείς;) και κέντρισε ακόμη πιο πολύ το ενδιαφέρον, όταν ανακοινώθηκε πως το μοντέλο αυτό αποτελεί τον προάγγελο του επόμενου GT-R που θα δούμε στο εγγύς μέλλον.

Το καινούριο, εντυπωσιακό concept είναι εμπνευσμένο από μία ομάδα νεαρών σχεδιαστών της Nissan, που εργάζονται ομαδικά στο Nissan Design Europe, που εδρεύει στο Λονδίνο και που εργάστηκε σκληρά έτσι ώστε να ικανοποιήσει τις τεχνολογικές απαιτήσεις των έμπειρων μηχανολόγων του Nissan Technical Centre της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για το supercar του μέλλοντος, ένα GT-R που θα μπορεί να δώσει γροθιά στην άσφαλτο και να βάλει φωτιά στους δρόμους. Εάν οι αιχμηρές ακμές του και το εντυπωσιακά αεροδυναμικό του σχήμα, που φωνάζουν «ριζοσπάστης», καταφέρουν να περάσουν από τον εικονικό στον πραγματικό κόσμο, τότε η άρτια τεχνολογία που αναμφίβολα θα περάσει κάτω από το δέρμα του αυτοκινήτου η Nissan θα απογειώσει το concept και θα κάνει άλλο ένα όνειρο πραγματικότητα.

Παρόλο που τα στελέχη της εταιρείας στο Τόκιο δήλωσαν πως είναι αδύνατο να χωρέσει ο V6 twin turbo τους κάτω από ένα τόσο συμμαζεμένο και απότομο καπό, κανείς δεν πρέπει να ξεγελιέται πως η Nissan κοιτάζει ήδη το σήμερα με τα μάτια του αύριο.

Η καμπάνια της στην 24ωρη κούρσα του Le Mans με το ριζοσπαστικό GT-R LM Nismo (το όνομα δεν είναι τυχαίο) που φέρει κάτω από το δέρμα του έναν ηλεκτρικά βοηθούμενο τρίλιτρο V6 turbo και που έχει το εν λόγω μηχανικό σύνολο, την κίνηση και το κέντρο αεροδυναμικής πίεσης στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου χαράζει την τεχνολογική κατεύθυνση που επιθυμεί να ακολουθήσει η Nissan.

Το νέο GT-R, πάντως, που δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2018, μπορεί να μην είναι τελικά τόσο «συμμαζεμένο» όσο το εντυπωσιακό concept της εταιρείας, τα μαθήματα που θα παρθούν από αυτό από μόνα τους αρκούν.

Το αυτοκίνητο-καμάρι της Nissan, άλλωστε, αποτελεί το ταχύτερο όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, μιας και έχει καταφέρει να συμπληρώσει τον γύρο της θρυλικής πίστας του Nurburgring σε χρόνο 7 λεπτά, 8 δεύτερα και 6 δέκατα. Ξεκινώντας με βάση το 2020 Vision Gran Turismo concept, ο νέος της στόχος δεν είναι άλλος από το να ξεπεράσει τον εαυτό της.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση