ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kόντρα Κομισιόν με Netflix και Amazon

Θα πρέπει αναγκαστικά να συμπεριλαμβάνουν περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα πρόταση της Κομισιόν τονίζει ότι διάσημες υπηρεσίες on-demand video streaming όπως είναι τα Netflix και Amazon Prime Video θα πρέπει αναγκαστικά να συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους κατά 20% περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υλικό αυτό θα πρέπει να προβάλλεται επαρκώς, ενώ συμπληρώνεται ότι θα υπάρχουν πολιτιστικά οφέλη από μια τέτοια κίνηση, η οποία θα επηρεάσει το Netflix, το Amazon Prime Video και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες.

Η πρόταση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, που περιλαμβάνει επίσης μέτρα για καλύτερη προστασία ανηλίκων από βίαιο υλικό στο YouTube και άλλες πλατφόρμες, έκκληση για δημιουργία νέων συμβόλων και φράσεων που θα προειδοποιούν εγκαίρως περί ακατάλληλου υλικού, μεγαλύτερη ευελιξία στα τηλεοπτικά κανάλια όσον αφορά στο πότε θα προβάλλουν διαφημίσεις κ.α.

Σύμφωνα με το BBC, σχετικά με το 20% ευρωπαϊκού υλικού σε video streaming, μεμονωμένες χώρες- βάσει της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- θα μπορούν να απαιτήσουν από το Netflix, το Amazon κ.α. να επενδύσουν σε εγχώριες παραγωγές και/ή να αγοράσουν τα δικαιώματα για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που θα έχουν παραχθεί εντός Ε.Ε. Οι εταιρείες θα έχουν την επιλογή είτε να προβούν οι ίδιες σε επενδύσεις ευθέως ή να πληρώσουν σε ειδικό ταμείο έναν «φόρο» ο οποίος στη συνέχεια θα μοιράζεται.

Το Netflix βρίσκεται αντίθετο με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, αλλά τόνισε ότι ήδη επενδύει σε εγχώριο ευρωπαϊκό υλικό. Από πλευράς Amazon δεν έχει υπάρξει αντίδραση. Η Κομισιόν, αναγνωρίζει πως το 21% των ταινιών που προσφέρονται από το Netflix είναι καταχωρημένο ως προερχόμενο από την Ε.Ε.

Η Επιτροπή υπέβαλε τις συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του διασυνοριακού e-commerce/ online αγορών, την αντιμετώπιση του geoblocking, την περαιτέρω εξέταση προβλημάτων σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και την αντιμετώπιση αμφιλεγόμενων πρακτικών από διαδικτυακούς κολοσσούς όπως Google, Amazon και Apple.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση