ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το επόμενο «Μαγικό Άλμα» της ανθρωπότητας

Του Δημήτρη Γιόκκα

Φανταστείτε να υπήρχε ένα και μοναδικό gadget που να είναι σε θέση να αντικαταστήσει όλα τα άλλα στη ζωή μας και να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα: Για την εργασία, την ψυχαγωγία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σήμερα στον τεχνολογικό κόσμο όπου ζούμε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, μία startup εταιρεία από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, που ονομάζεται Magic Leap, εξελίσσει αυτή τη στιγμή ένα εντυπωσιακό headset «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) το οποίο θα μπορεί σύντομα να διευρύνει το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε που να μην χρειαζόμαστε πια smartphones και υπολογιστές.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει στον χρήστη, σε αντίθεση με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον ίδιο σε έναν τεχνητό κόσμο, να διεισδύσει σε μια άλλη οπτική «διάσταση», όπου εμφανίζονται μπροστά του διάφορες ψηφιακές πληροφορίες/εικόνες.

Το Google Glass αποτελεί, ίσως, το πιο γνωστό παράδειγμα όσον αφορά τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας, όπου ένα σετ έξυπνων γυαλιών προσθέτει στις πραγματικές εικόνες που βλέπουν μπροστά τους τα μάτια μας επιπλέον ψηφιακές πληροφορίες.

Εάν οι φιλόδοξοι άνθρωποι της Magic Leap καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, τότε όλες οι οθόνες που υπάρχουν σήμερα γύρω μας θα εξαφανιστούν από προσώπου γης και θα αντικατασταθούν από εικονικές οθόνες. Στο εγγύς μέλλον θα μπορούμε για παράδειγμα να συνομιλήσουμε με κάποιον στο Skype βλέποντας το τρισδιάστατο ολόγραμμά του μπροστά μας ή να πετάξουμε ένα drone στην ατμόσφαιρα του Άρη και να εξερευνήσουμε μαζί του τον πλανήτη, περπατώντας ακόμη και πάνω σε αυτόν.

Θα μπορούμε επίσης να διεισδύσουμε ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο των σπορ ή της μουσικής, ζωντανεύοντας χώρους συναυλιών, Ολυμπιακά στάδια, γήπεδα ποδοσφαίρου και πίστες της Formula 1, όπως δεν τα έχουμε φανταστεί ποτέ προηγουμένως.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Γιόκκα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση