ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Το επόμενο «Μαγικό Άλμα» της ανθρωπότητας

Του Δημήτρη Γιόκκα

Φανταστείτε να υπήρχε ένα και μοναδικό gadget που να είναι σε θέση να αντικαταστήσει όλα τα άλλα στη ζωή μας και να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα: Για την εργασία, την ψυχαγωγία και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σήμερα στον τεχνολογικό κόσμο όπου ζούμε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, μία startup εταιρεία από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, που ονομάζεται Magic Leap, εξελίσσει αυτή τη στιγμή ένα εντυπωσιακό headset «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality) το οποίο θα μπορεί σύντομα να διευρύνει το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε που να μην χρειαζόμαστε πια smartphones και υπολογιστές.

Η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει στον χρήστη, σε αντίθεση με την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που μεταφέρει τον ίδιο σε έναν τεχνητό κόσμο, να διεισδύσει σε μια άλλη οπτική «διάσταση», όπου εμφανίζονται μπροστά του διάφορες ψηφιακές πληροφορίες/εικόνες.

Το Google Glass αποτελεί, ίσως, το πιο γνωστό παράδειγμα όσον αφορά τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας, όπου ένα σετ έξυπνων γυαλιών προσθέτει στις πραγματικές εικόνες που βλέπουν μπροστά τους τα μάτια μας επιπλέον ψηφιακές πληροφορίες.

Εάν οι φιλόδοξοι άνθρωποι της Magic Leap καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, τότε όλες οι οθόνες που υπάρχουν σήμερα γύρω μας θα εξαφανιστούν από προσώπου γης και θα αντικατασταθούν από εικονικές οθόνες. Στο εγγύς μέλλον θα μπορούμε για παράδειγμα να συνομιλήσουμε με κάποιον στο Skype βλέποντας το τρισδιάστατο ολόγραμμά του μπροστά μας ή να πετάξουμε ένα drone στην ατμόσφαιρα του Άρη και να εξερευνήσουμε μαζί του τον πλανήτη, περπατώντας ακόμη και πάνω σε αυτόν.

Θα μπορούμε επίσης να διεισδύσουμε ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο των σπορ ή της μουσικής, ζωντανεύοντας χώρους συναυλιών, Ολυμπιακά στάδια, γήπεδα ποδοσφαίρου και πίστες της Formula 1, όπως δεν τα έχουμε φανταστεί ποτέ προηγουμένως.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Γιόκκα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Η αστική ανάπλαση, εξαιτίας του νέου χώρου της Google, είναι ένας λόγος που ανησυχεί τους κατοίκους.

«Αντίσταση» στην Google

O νέος χώρος της εταιρείας στο Βερολίνο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το φετινό φθινόπωρο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ