ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τεχνολογία «συνδεδεμένης» οδήγησης της Samsung

Δελτίο Τύπου

Η Samsung συνεργάζεται με ηγέτες από διαφορετικές βιομηχανίες και παρουσιάζει τη λύση Samsung Connected Car, τεχνολογία αιχμής που έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει το έξυπνο κέντρο του αυτοκινήτου.

To Samsung Connect Auto παρέχει, σχεδόν σε ολόκληρη την αγορά, μία προσιτή λύση για το δικτυωμένο αυτοκίνητο, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει τόσο την εμπειρία εντός και εκτός αυτοκινήτου.

Παρέχοντας οφέλη τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επιχειρήσεις, η Samsung προσφέρει ένα οικοσύστημα υπηρεσιών και προϊόντων για μία περισσότερο ασφαλή, οικολογική και ψυχαγωγική εμπειρία οδήγησης.

Η λύση Samsung Connect Auto συνδέεται απευθείας στο OBD II port κάτω από το τιμόνι. Χρησιμοποιεί ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά, συμπεριλαμβάνοντας την αύξηση της απόδοσης των καυσίμων. Παράλληλα, παρέχει συνδεσιμότητα Wi-Fi για να μπορούν οι επιβάτες να είναι online εν κινήσει. Η λύση είναι ασφαλής χάρη στο Samsung KNOX, την ηγετική πλατφόρμα της εταιρείας για την ασφάλεια των δεδομένων σε mobile συσκευές. To Samsung Connect Auto θα είναι αρχικά διαθέσιμo στις ΗΠΑ, με την AT&T να αποτελεί τον πρώτο πάροχο στη χώρα για ασύρματη σύνδεση της λύσης.

«Ακούμε τους πελάτες μας και επεκτείνουμε τα όρια για να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα δικτυωμένου αυτοκινήτου, που ενσωματώνει απρόσκοπτα τα προϊόντα μας και υπηρεσίες συνεργατών για μία καλύτερη εμπειρία οδήγησης» δήλωσε ο δρ Injong Rhee, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του R&D, Software & Services. «Μέσα από συνεργασίες με πολύτιμους εταίρους και ειδικούς από πολλές βιομηχανίες, υλοποιούμε το όραμά μας για να φέρουμε την IoT τεχνολογία στην καθημερινότητα των ανθρώπων».

«Η προθυμία της Samsung να συνεργαστεί με άλλους για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα πραγματικής διαλειτουργικότητας θα της επιτρέψει να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες στη δευτερογενή αγορά, που συνδέεται με το δικτυωμένο αυτοκίνητο» δήλωσε ο Chris Penrose, senior αντιπρόεδρος του Internet of Things στην AT&T Business Solutions. «Αυτή είναι μία πραγματικά συναρπαστική εποχή για την καινοτομία του δικτυωμένου αυτοκινήτου και ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους πελάτες αυτήν την ισχυρή νέα επιλογή».

«Η Orange Business Services είναι περήφανος συνεργάτης της Samsung και από κοινού προσφέρουμε προηγμένη IoT/M2M εξειδίκευση και υπηρεσίες στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή η αγορά αυξάνεται ραγδαία και ανυπομονούμε να συμβάλλουμε στο Samsung οικοσύστημα του δικτυωμένου αυτοκινήτου στην Ευρώπη και πέραν αυτής» δήλωσε ο Valérie Cussac, αντιπρόεδρος του Mobile France & International της Orange.

«Αυτή η νέα mobile πλατφόρμα διανομής είναι ένας δυναμικός παίκτης που πιστεύουμε ότι μπορεί να φέρει την ασφάλεια που βασίζεται στη χρήση σε σχεδόν ολόκληρη την αγορά» δήλωσε ο Geoff Werner, Global Telematics Leader της Willis Towers Watson. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Samsung και την Tantalum, αξιοποιώντας τις αναλύσεις μας για την ασφάλεια, με σκοπό να ενθαρρύνουμε την ασφαλή οδήγηση και να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε καλύτερα ποσοστά ασφάλειας».

«Η AXA είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τη Samsung στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς οικοσυστήματος δικτυωμένου αυτοκινήτου, το οποίο θα προσφέρει ξεγνοιασιά στους πελάτες μας, παρέχοντάς τους επιπλέον ασφάλεια και βοηθητικές υπηρεσίες, και θα συμβάλει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών» δήλωσε ο Serge Morelli, αναπληρωτής CEO της AXA Partners και CEO της AXA Assistance.

Ασφάλεια και ηρεμία
Η ραχοκοκαλιά της λύσης Samsung Connect Auto είναι η προστασία του KNOX και το λειτουργικό σύστημα Tizen για διαλειτουργικότητα. Το Samsung KNOX προσφέρει προστασία από το επίπεδο του hardware έως το επίπεδο του λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών. Θέτοντας προτεραιότητα την ασφάλεια, η λύση Samsung Connect Auto διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Οι προγραμματιστές μπορούν να αξιοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα Tizen και το Samsung Software Development Kit (SDK) για να εξελίξουν επιπρόσθετες υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Samsung ενθαρρύνει την ασφαλή οδική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας γεωπερίφραξη (geo-fencing) και αλγορίθμους αξιολόγησης του οδηγού. Σε περίπτωση ατυχήματος, θα ενημερωθούν οι επαφές του οδηγού με ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και οι υπηρεσίες βοήθειας ατυχήματος. Επίσης, η εφαρμογή «Find My Car» βοηθά να εντοπίσεις το αυτοκίνητό σου σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες LTE and GPS.

Ψυχαγωγία και φιλικότητα στο περιβάλλον
Ένα ισχυρό LTE Wi-Fi hotspot δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς χρήστες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες στο αυτοκίνητο μπορούν να προβάλουν περιεχόμενο και να παίξουν online παιχνίδια. Η ανάλυση της απόδοσης των καυσίμων βοηθάει τους οδηγούς να καταναλώσουν λιγότερο καύσιμο μέσω της χρήσης προσωποποιημένων αλγορίθμων, που αναλύουν πόσα μίλια έχουν ταξιδέψει, πόσο χρόνο έχουν καταναλώσει στον δρόμο και την τιμή ανά γαλόνι, μία πολύτιμη λειτουργία για όσους είναι στον κλάδο των μεταφορών και των logistics.

Εξοικονόμηση κόστους και παραγωγικότητα
Ένας εικονικός μηχανικός ελέγχει έξυπνα το status του αυτοκινήτου σου από διαγνωστικό έλεγχο του αυτοκινήτου έως προτεινόμενες υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής, που προσφέρονται από ένα εξειδικευμένο δίκτυο. Αυτό βοηθάει στην άμεση ειδοποίηση για την επίδοση, καθώς επίσης και στη μείωση του κόστους επισκευών. Οι οδηγοί μπορούν να αξιοποιήσουν τη λειτουργία «ασφάλεια βάσει χρήσης» (Usage-Based Insurance /UBI), εφόσον επιλέξουν να μοιράζονται τα δεδομένα του αυτοκινήτου, λαμβάνοντας πολύτιμες ασφαλιστικές προσφορές.

Για όσους επαγγελματίες βρίσκονται συχνά στον δρόμο, βάσει των στοιχείων απόδοσης του αυτοκινήτου σχετικά με το ταξίδι, δημιουργείται αυτόματα σε μορφή email ένα αρχείο που βοηθάει τους χρήστες να ελέγχουν τα έξοδα, καθώς ταξιδεύουν για δουλειά, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότητα του mobility της επιχείρησης.

Οικοσύστημα συνεργατών
Η Samsung δημιουργεί ένα οικοσύστημα συνεργατών, που αποτελείται από μεταφορείς, ασφαλιστικές εταιρείες, οδική βοήθεια και δίκτυα συντήρησης. Επιπλέον, μέσω των συνεργασιών με κατασκευαστές αυτοκινήτων, η Samsung βοηθάει στη γεφύρωση του κενού ανάμεσα στην αυτοκινητοβιομηχανία και τον mobile κόσμο. Επενδύοντας στη δημιουργία υπηρεσιών για το δικτυωμένο αυτοκίνητο και για τις δύο πλευρές της αγοράς, καταναλωτές και επιχειρήσεις, η Samsung θα συνεχίσει να κτίζει πολύτιμες συνεργασίες, που παρέχουν στους οδηγούς κορυφαίες υπηρεσίες.

Στις εταιρείες, που στην παρούσα φάση συμμετέχουν ως μέρος του οικοσυστήματος του δικτυωμένου αυτοκινήτου της Samsung, συμπεριλαμβάνονται οι Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum και Willis Towers Watson.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X