ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Uncharted 4: A Thief’s End. Κάθε θησαυρός έχει το τίμημά του

Του Φοίβου Παπαδόπουλου

Πραγματικά, δεν πρόκειται για ένα αριστουργηματικό παιχνίδι, αλλά για ένα αριστουργηματικό δημιούργημα. Ένα έργο τέχνης, μια ταινία, ένα βιβλίο, μια εμπειρία ζωής.


Και επειδή δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για μια επαρκή περιγραφή του παιχνιδιού, θα κάνουμε αρχή πρώτα αναφέροντας μόνο τα σχόλια μερικών άλλων… «συναδέλφων» του χώρου στην κριτική τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «A breathtaking marvel» (Gamespot), «The best game ever created» (British GQ), «A masterpiece» (Playstation Universe), «Utterly Perfect» (Tech Radar).

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η βαθμολογική συγκομιδή του παιχνιδιού είναι σχεδόν παντού full marks!
Τι είναι, λοιπόν, το Uncharted 4: A Thief’s End; Πρόκειται για ένα action-adventure shooter παιχνίδι, το οποίο παίζεται σε τρίτο πρόσωπο. Κυκλοφόρησε στις 10 Μαΐου αποκλειστικά για Playstation 4 και πρόκειται για τη συνέχεια του Uncharted 3: Drake’s Deception. Αυτό είναι το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς Uncharted, στην οποία «πρωταγωνιστεί» ο Nathan Drake, ο ήρωας των παιχνιδιών Uncharted.

Η ιστορία διαδραματίζεται τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Uncharted 3: Drake’s Deception. Ο Nathan Drake έχει πλέον κατασταλάξει σε μια πιο φυσιολογική ζωή μαζί με τη σύζυγό του, την Elena Fisher. Ξαφνικά, όμως, η φυσιολογική ζωή του Nathan ταρακουνιέται όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Sam, ο οποίος πίστευαν ότι είχε πεθάνει, εμφανίζεται από το πουθενά ζητώντας τη βοήθεια του Drake.

Έτσι, ο Drake ετοιμάζει βαλίτσες πάλι για ένα σίγουρα επικίνδυνο και περιπετειώδες ταξίδι, με απώτερο σκοπό να σώσει τη ζωή του αδελφού του, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ψάξει για έναν χαμένο θησαυρό, αξίας $400 εκατομμυρίων, αφού η ανακάλυψη του θησαυρού αυτού έχει άμεση σχέση με τη σωτηρία του αδελφού του. Είναι λίγο διστακτικός στην αρχή, αλλά ξέρει βέβαια ότι πρέπει να το κάνει, ενώ λέει ψέματα στην Elena λέγοντάς της ότι πάει για επαγγελματικό ταξίδι στη Μαλαισία.

Όπως αναμενόταν, η περιπέτεια είναι πλούσια σε δράση και ενδιαφέρον. Περιλαμβάνει και αρκετό δράμα, (για παράδειγμα σε κάποιο σημείο ο Sam προδίδει τον ίδιο του τον αδελφό!) το οποίο έχει αποτέλεσμα ο Drake να μείνει μόνος του μέχρι που τον σώζει η Elena και τότε η περιπέτεια συνεχίζεται και με τους δύο μαζί.

Δεν θα αναλύσουμε όλη την ιστορία φυσικά για να αποφύγουμε αποκαλύψεις ,αλλά είναι αρκετό να πούμε ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική! Όσον αφορά στο gameplay, όπως είπαμε πριν, πρόκειται για ένα action-adventure shooter, το οποίο παίζεται σε τρίτο πρόσωπο.

Ο ήρωάς μας είναι σίγουρα γεροδεμένος και γυμνασμένος, μπορεί να τρέξει, να σκαρφαλώσει, να πηδήξει, να κάνει έρπυση και να εκτελέσει διάφορα άλλα ακροβατικά. Μπορεί να χειριστεί, βέβαια, και διάφορα όπλα και να παλέψει με χέρια και πόδια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα χρειαστεί να οδηγήσει και κάποιο όχημα.

Ενδιαφέρον σημειώνει το γεγονός ότι ενώ η πλοκή του παιχνιδιού περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, υπάρχουν διάφορα μονοπάτια να εξερευνήσει ο παίκτης. Οι χάρτες και το περιβάλλον του παιχνιδιού είναι δέκα φορές πιο μεγάλα από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει βελτιωθεί κατά πολύ τόσο στους εχθρούς, κάνοντάς τους έτσι πιο ρεαλιστικούς και «άξιους» αντιπάλους, ενώ στους συνεργάτες του Drake υπάρχει αισθητή βελτίωση (και ρεαλισμός) σε καταστάσεις μάχης.

Για τα γραφικά, τον ήχο και γενικά την ατμόσφαιρα και τον ρεαλισμό του παιχνιδιού δεν υπάρχει τίποτα να πούμε εκτός από τη γνώμη μας ότι είναι εξαιρετικότατα και χωρίς το παραμικρό λάθος. Το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης και multiplayer mode και γενικά πρόκειται για ένα παιχνίδι, το οποίο δεν θα θέλετε να αφήσετε λεπτό και πολύ πιθανό ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του να θέλετε να ξαναπαίξετε!

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση