ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η τεχνολογική επανάσταση στα σπορ ξεκινά εδώ

Του Δημήτρη Γιόκκα

Αυτό το καλοκαίρι θα αποτελέσει έναν παράδεισο για τους οπαδούς των σπορ, με το Euro 2016 και τους Ολυμπιακούς του Rio de Janeiro να χαρίζουν όχι μόνο νέες συγκινήσεις αλλά και νέες εμπειρίες θέασης στο φίλαθλο κοινό.

Η τεχνολογία virtual reality αρχίζει να μπαίνει όλο και δυναμικότερα στο παιχνίδι, φέρνοντας τους οπαδούς όσο ποτέ προηγουμένως κοντά στη δράση, με την τεχνολογία των wearables να μεταμορφώνει επιπλέον το τοπίο και εντός των αρένων, επιτρέποντας στους αθλητές να παρακολουθούν ζωντανά την φυσική τους κατάσταση και να βελτιώνουν την απόδοσή τους καθώς κυνηγούν τα μετάλλια.

Οι δύο πιο πάνω διοργανώσεις σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας τεχνολογικής επανάστασης στον αθλητισμό, με το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το 2018 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 (σε ανάλυση 8Κ!) να υπόσχονται πως η εμπειρία θέασης θα είναι πέρα για πέρα φανταστική.

Ο Ιούνιος είναι συνώνυμος με τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, τη σπουδαιότερη κατά την άποψή μου κούρσα αυτοκινήτων στον πλανήτη και φέτος, μία από τις εντυπωσιακότερες τεχνολογικές καινοτομίες που είδαμε ήταν το πειραματικό πρωτότυπο SRT41 by OAK Racing, που επέτρεψε σε έναν ηρωικό συνάνθρωπό μας με έλλειψη σωματικής αρτιότητας, να πραγματοποιήσει το όνειρο συμμετοχής του στον αγώνα.

Πρόκειται για μια από τις πιο θαυματουργές και συνάμα τις πιο υποδειγματικές τεχνολογικές καινοτομίες, που στέλνουν ένα φωτεινό μήνυμα ελπίδας γύρω από τον πλανήτη.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση