ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Tο hack{Cyprus} ολοκληρώνει με επιτυχία το Hackathon

Πάνω από το 50% των συμμετοχών ήταν ιδέες με hαrdware σε έναν μαραθώνιο των 48 ωρών

Για ακόμη μια φορά το hack{Cyprus} έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Hackathon, το μακροβιώτερο hackathon της Κύπρου. Φέτος επέστρεψε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, από τις 24 με 26 Ιουνίου.

Αυτή η χρονιά είχε περισσότερο hardware από ποτέ και με αυτή την ευκαιρία οι συμμετέχοντες εκμεταλεύτικαν ότι είχαν στη διάθεση τους και έκαναν διάφορα καταπληκτικά hacks! Πάνω από το 50% των συμμετοχών φέτος ήταν ιδέες με hardware και αυτό οφείλεται στους καταπληκτικούς χορηγούς και κυρίως τη Microsoft που ήταν και ο Giga Sponsor του event.

Οι νικητές του φετινού Hackathon που κατάφεραν να εντυπωσίασουν τους κριτές ήταν οι ακόλουθοι: 

Στη πρώτη θέση ήταν η ομάδα Smiri με τον smart mirror που διαθέτει τεχνολογίες face και speech recognition, αλλά και διάφορα widgets όπως να δείχνει τον καιρό.

Στη δεύτερη θέση αλλά και στη κατηγορία best hardware ήταν η Know-bell, που πήραν ένα παλίο μετατραπόμενο rotary phone το οποίο μπορεί να κάνει κλήσεις μέσα από το διαδίκτυο.

Στην τρίτη θέση ήταν η AnonyFI με το plug and play router τους το οποίο προσφέρει μεγάλο βαθμό ασφάλειας και ανωνυμότητα για το σπίτι ή μικρές επιχειρήσεις.

Επίσης υπήρχε και η κατηγορία για την πιο νεαρή σε μέλη ομάδα με τους NoWait οι οποίοι δημιούργησαν ένα app που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες ενός εστιατορίου να παραγγείλουν εύκολα και γρήγορα από το κινητό τους.

Όπως κάθε χρόνο, η Red Bull έδωσε στους διαγωνιζόμενους φτερά για να διατηρήσουν τα επίπεδα ενεργειας τους επί 48 ώρες!!

Περισσότερα για το Hackathon μπορείτε να δείτε πιο κάτω
https://twitter.com/hackcyprus

https://www.facebook.com/CypriotEnterpriseLink/

http://hackathons.hackcyprus.com/2016/

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση