ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Catterbox: Το gadget επικοινωνίας με τη γάτα σας

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως έχουν βρει τον τρόπο για να μεταφράζουν τη γλώσσα των γάτων σε ανθρώπινη, χάρη σε ένα επαναστατικό κολάρο.

Το project αποτελεί πρωτοβουλία των ανθρώπων του Temptations Lab, σε συνεργασία με τη Mars (τη μεγαλύτερη βιομηχανία γατοτροφών στον κόσμο) και όπως πληροφορούμαστε το συγκεκριμένο κολάρο, ονόματι Catterbox, μπορεί να αναλύσει τους ήχους που βγάζει ένα ζώο και στη συνέχεια, αφού στείλει ένα σήμα στο smartphone του ιδιοκτήτη, να στείλει πίσω στο περιλαίμιο τη μετάφραση στη δική μας γλώσσα.

Μία ειδική εφαρμογή αποκρυπτογραφεί τα ηχητικά δεδομένα και παρόλο που για την ώρα η μετάφραση είναι μόνο στην αγγλική γλώσσα, οι προγραμματιστές του Catterbox υπόσχονται ότι η λίστα με τις διαθέσιμες γλώσσες θα μεγαλώσει στο μέλλον.

Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης μία σειρά από διαφορετικές φωνές (ανδρικές, γυναικείες και παιδικές), ανάλογα με το τι επιθυμεί ο καθένας για το κατοικίδιό του. Ακόμη, δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει και πόσο θα στοιχίζει ένα τέτοιο κολάρο.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση