ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φορητοί υπολογιστές στο… κεφάλι μας

Πρόκειται για την τεχνολογία που θα ανεβάσει στο αμέσως επόμενο επίπεδο τόσο την εικονική όσο και την επαυξημένη πραγματικότητα, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψή μας για το computer του 20ου αιώνα.

Το λεγόμενο «holographic computer», όπως το αποκαλεί η Microsoft, επιτρέπει στον χρήστη να δει τον κόσμο μέσα από μία επαναστατική οπτικοακουστική διόπτρα, η οποία ζωντανεύει μπροστά του ολογράμματα προσώπων, αντικειμένων, εικόνων κ.λπ., που δένουν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον.

Οι ιθύνοντες της Microsoft μιλούν για την εμπειρία της «μειχτής πραγματικότητας», που θα ανοίξει σύμφωνα με τους ίδιους νέες διόδους στην επικοινωνία, στην εργασία, στη δημιουργικότητα και στη διασκέδαση.

Μέσω του HoloLens θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα apps από τα νέα Windows 10, όπως το Skype, και να προβάλει τρισδιάστατα ολογράμματα μπροστά του. Το μενού του HoloLens θα ενεργοποιείται με χειρονομίες και καθώς κινείται κάποιος σε ένα δωμάτιο, το Holographic app θα τον ακολουθεί. Φανταστείτε δηλαδή να μιλάτε στο Skype και να μπορείτε να βλέπετε κάποιον γύρω σας καθώς περπατάτε στον χώρο.

Η επαναστατική τεχνολογία θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει -μεταξύ άλλων- pin τα αγαπημένα του apps στον φυσικό του χώρο (στο τραπεζάκι του σαλονιού, στον τοίχο κ.λπ.) έτσι ώστε κάθε φορά που θα βάζει στο κεφάλι το HoloLens τα apps αυτά να εμφανίζονται σε εκείνη ακριβώς τη θέση, σε μορφή 2D ή 3D. Η αλληλεπίδραση του χρήστη είναι η λέξη κλειδί εδώ, μιας και ο αυτός θα ακουμπά και θα ενεργοποιεί τα εικονικά αντικείμενα που βρίσκονται στο πραγματικό του περιβάλλον.

Προβολές βίντεο σε ολόκληρο τον τοίχο, τρισδιάστατα τοπία που απεικονίζουν μία πόλη με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτήν εκείνη τη στιγμή, καθώς και επαγγελματικά apps, όπως για αρχιτεκτονική, για μηχανολογία, για ιατρική (με τρισδιάστατα μαθήματα ανατομίας) όλα θα είναι εφικτά με το HoloLens.

Το εντυπωσιακό headset (και από σχεδιαστικής άποψης όχι μόνο τεχνολογικής) δεν χρειάζεται να συνδεθεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή για να λειτουργήσει, ενώ το microUSB καλώδιό του μπορεί να φορτίσει παράλληλα τη συσκευή. Το HoloLens εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο και προσαρμόζεται ακόμη κι αν φοράει κάποιος γυαλιά, ενώ μεγάλη έμφαση έχουν δώσει οι κατασκευαστές του και στην κατανομή του βάρους του, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η ισορροπία του ατόμου που το φορά στο κεφάλι.

Οι άνθρωποι της Microsoft έχουν ήδη παρουσιάσει το προχωρημένο δείγμα του προϊόντος τους, που δεν απέχει πολύ από το τελικό τους προϊόν, το οποίο υπολογίζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Για πρώτη φορά στην ιστορία, λοιπόν, τα ολογράμματα θα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία της καθημερινότητάς μας, που θα μας επιτρέπουν να μάθουμε και να δημιουργήσουμε παράλληλα κάτι καινούργιο.

 

 

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

H Έσχατη Θούλη μοιάζει με αράπικο φιστίκι ή κορίνα του μπόουλινγκ

Το New Horizons επικοινώνησε με τη NASA

Το σκάφος θα έχει ήδη συλλέξει πολλά δεδομένα από απόσταση περίπου 3.500 χιλιομέτρων και θα έχει τραβήξει αρκετές φωτογραφίες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
X