ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το νέο παιχνίδι «Pokemon GO» που απασχολεί όλη την υφήλιο

Μικροί και μεγάλοι κυκλοφορούν με ένα κινητό στο χέρι, αναζητώντας το επόμενο πόκεμον τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Pokemon GO είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας με τα δημοφιλή Pokemon να αναζητούνται στους δρόμους από μανιώδεις χρήστες smartphone με Android ή iOS που επιχειρούν να τα πιάσουν, πετώντας τους Poke Balls. Οι παίκτες του παιχνιδιού, που εγγράφονται στην υπηρεσία δωρεάν, πρέπει να αναζητήσουν τις 250 φιγούρες. Ομως, για να το κάνουν αυτό, πρέπει να κινηθούν μέσα στην πόλη, στους δρόμους, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους, όπως κάνουν κάθε μέρα.

Πώς τα Pokemon «έδωσαν» 7 δισ. στη Νintendo

Οταν ένα παιχνίδι προκαλεί χαρά και κέρδη, μάλλον είναι επιτυχημένο. Ετσι αποδείχθηκε με τα πασίγνωστα τερατάκια Ροkemon (τα οποία μεγάλωσαν πολλά-πολλά παιδιά), όταν η εταιρεία δημιουργίας τους, η Nintendo, τα μετασχημάτισε σε ψηφιακή εφαρμογή. Η Pokemon Go, λοιπόν, για τα iPhone της Apple μέσα στις δύο πρώτες ημέρες της εισαγωγής της ενίσχυσε κατά 7 δισ. δολάρια τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής της Nintendo εκτινάχθηκε 25% στις αρχές της εβδομάδας. Το εν λόγω παιχνίδι, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να παρακολουθούν τα Πόκεμον, βρίσκεται στην πρώτη θέση των δωρεάν εφαρμογών για τα iPhone στην αγορά των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

Οι χρήστες μπορούν να φτάσουν –στην κυριολεξία– πολύ μακριά, να εντοπίσουν τα ψηφιακά τερατάκια για να τα εκπαιδεύσουν και να τα βάλουν να κάνουν πόλεμο μεταξύ τους. Ορισμένοι οδηγούσαν ώρες, αναζητώντας δυσεύρετα Πόκεμον κι ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία ενοικίασε καγιάκ για να κυνηγήσει ένα ψηφιακό τερατάκι στη μέση του κόλπου του Γουέλινγκτον. Οι αρχές οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας στις ΗΠΑ συνιστούν στους οδηγούς να μην οδηγούν παίζοντας. Ενα νυχτερινό κυνήγι Πόκεμον στο Μιζούρι των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να πέσουν σε παγίδα ενόπλων ληστών. «Αυτό είναι η μαγεία της Nintendo, το να δημιουργεί θόρυβο γύρω από ένα παιχνίδι κι αυτό τώρα συμβαίνει πρώτη φορά για ένα παιχνίδι-εφαρμογή σε έξυπνο τηλέφωνο», λέει ο Σερκάν Τότο, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων Kantan Games, που ειδικεύεται στα γιαπωνέζικα παιχνίδια.

Το παιχνίδι προκαλεί φρενίτιδα, ληστείες και απρόοπτα σε όλο τον κόσμο

Αυτό το κυνήγι των πόκεμον κρύβει κινδύνους, με τις Αρχές των ΗΠΑ να προειδοποιούν τους χρήστες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, την ώρα που τρεχουν τους δρόμους για το επόμενο πόκεμον
Τονίζουν δε, ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokéstops», καθώς υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον
Η αστυνομία του Μιζούρι, ανακοίνωσε πως ληστές φαίνονται να στοχεύουν παίκτες που ψάχνουν για Pokemon, παραμονεύοντας σε τοποθεσίες όπου έχει διαπιστωθεί ότι «κρύβονται» μπόνους. Οι ληστές φέρονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να εντοπίζουν άτομα που κινούνται μόνα τους σε πάρκινγκ κλπ, αναζητώντας τα εικονικά πόκεμον

Απαγόρευσαν το Pokemon Go στο Αουσβιτς

Οσοι επισκεφθούν το Μουσείο Ολοκαυτώματος που στεγάζεται στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου θα πρέπει να αποχωριστούν παροδικά το ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon Go καθώς όπως αναφέρει ανακοίνωση του μουσείου, «η ενασχόληση με το παιχνίδι σε μια τέτοια τοποθεσία επιδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε πολλά επίπεδα».

Ανακοίνωση εταιρίας και Google

Λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος για το Pokémon GO, οι hackers χρησιμοποιούν τη δημοτικότητα του παιχνιδιού για να διανείμουν κακόβουλες εκδόσεις του παιχνιδιού που θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν το DroidJack malware σε συσκευές Android.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή φαίνεται να έχει σχέση με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών που χρησιμοποιούν την έκδοση iOS της επίσημης εφαρμογής του Pokémon GO.

Ο Adam Reeve ανέφερε ότι το παιχνίδι Nintendo Pokémon GO είναι ένας «τεράστιος κίνδυνος για την ασφάλεια», καθώς για κάποιο λόγο χορηγεί «πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό» σας στο Google όταν συνδεθείτε στην εφαρμογή μέσω του Google στο iPhone ή στο iPad.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Google, σε κάθε εφαρμογή που δίνετε πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό, μπορεί να:

«Δει και να τροποποιήσει σχεδόν όλες τις πληροφορίες στο λογαριασμό σας στο Google (δεν μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας, να διαγράψει το λογαριασμό σας, ή να πληρώσει με το Google Wallet για λογαριασμό σας).»

Μπορεί όμως να κάνει όλα τα παρακάτω:

-Να διαβάσει όλα τα email σας.
-Να στείλει e-mail για λογαριασμό σας.
-Έχει πρόσβαση στα έγγραφά σας στο Google Drive (μπορεί και να τα διαγράψει).
-Να δει το ιστορικό αναζήτησης σας, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στα Google Maps
-Έχει πρόσβαση στις ιδιωτικές φωτογραφίες σας που αποθηκεύονται στο Google Photos

Παρά το γεγονός ότι ο Reeve γράφει μόνο για τους χρήστες του iOS, ορισμένοι χρήστες του Android αναφέρουν ότι επηρεάζονται και οι συσκευές τους.

Από την άλλη, η εταιρεία Niantic που ανέπτυξε το παιχνίδι Pokémon GO, κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Google και ότι η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα του χρήστη πέρα από «βασικές πληροφορίες του προφίλ» όπως ταυτότητα χρήστη και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στο Pokémon GO για iOS ζητά λανθασμένα πλήρη άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας στην Google», δήλωσε η Niantic.

«Από τη στιγμή που μάθαμε το σφάλμα, προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια λύση client-side για να ζητάμε άδεια μόνο για τις βασικές πληροφορίες τους προφίλ σας στη Google»

Πώς να ανακαλέσετε την πλήρη πρόσβαση του Pokémon GO στο Λογαριασμό σας στην Google

Από αυτή τη σελίδα της Google, επιλέξτε Pokemon GO και κάντε κλικ στο κουμπί «Κατάργηση» για να ανακαλέσετε την πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X