ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Rio 2016: Σε εμπειρία virtual reality

Μετά και την πρώτη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Lillehammer, η οποία αφορούσε στην εμπειρία θέασης σε VR των 180 μοιρών, η OBS (Olympic Broadcasting Services), αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα θέασης των Αγώνων του Ρίο την επιλογή για live streaming σε VR, προβάλλοντας ένα τουλάχιστον αγώνισμα ημερησίως σε αυτή την τεχνολογία.

Εκτός από τις τελετές έναρξης και λήξης, τα αγωνίσματα που θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας θα περιλαμβάνουν τον στίβο, την ενόργανη γυμναστική, τον ημιτελικό μπάσκετ αντρών, το Beach Volley και την ξιφασκία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχουν τέσσερις εξέδρες προβολής με οκτώ κάμερες, οι οποίες θα παράγουν τρία live streams των 360 μοιρών, με τον θεατή να μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε απ’ αυτά, καθώς και μία επιμελημένη προβολή των 360 μοιρών.

Η συγκεκριμένη εμπειρία θα επιτρέπει στον θεατή να βρεθεί θεωρητικά εντός σταδίου και, το κυριότερο, στη μέση της ίδιας της δράσης.

Η πιο πάνω εμπειρία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τις εκτεταμένες μελέτες των ιθυνόντων της OBS, οι οποίοι τοποθέτησαν τις κάμερές τους όσο γίνεται πιο κοντά στους αθλητές και σε γωνίες που δεν έχουμε δει ποτέ προηγουμένως.

Τα streams εικονικής πραγματικότητας θα ξεπεράσουν τις 7.000 ώρες δράσης, χάρη στις 14 cablecams (αριθμός ρεκόρ για τους Ολυμπιακούς), τα δύο drones που θα πετούν πάνω από τους αθλητές, τις ειδικές κάμερες στα αγωνιστικά σκάφη, ακόμη και τις κάμερες που θα είναι τοποθετημένες πάνω στους ίδιους τους αθλητές.

Για την ώρα, πάντως, κανείς δεν υπόσχεται πως η εμπειρία VR θα κάνει όλους να παραμιλούν μαζί της, αφού πρόκειται για ένα πείραμα που με τα χρόνια θα αποδείξει πόσο πιο σπουδαία και πιο απολαυστική μπορεί να είναι η θέαση των σπορ.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση