ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Φως ελπίδας για τη νέα γενιά

Του Δημήτρη Γιόκκα

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τα ρομπότ και για τα ανθρωποειδή τεχνητής νοημοσύνης, που απειλούν να κλέψουν τις θέσεις εργασίας μας, ωστόσο, το τέλος για το ανθρώπινο είδος δεν μοιάζει να είναι καθόλου κοντά.

Μπορεί αρκετά από τα σημερινά επαγγέλματα να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας όμως αναμένεται να δημιουργήσει καινούριες εργασίες, ανάβοντας ένα νέο φως ελπίδας για τους προβληματισμένους νέους, και όχι μόνο νέους.

Ειδικοί αναφέρουν πως το 65% των παιδιών της νέας γενιάς θα εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί και αυτό αποτελεί σαφώς καλό νέο για όλους μας.

Υπολογίζεται πως σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν εντελώς καινούρια επαγγέλματα, όπως χειριστής/μηχανολόγος ρομπότ, χειριστής εμπορικού drone, σύμβουλος ψηφιακού νομίσματος, ψηφιακός κλειδαράς (που θα μπορεί να ξεκλειδώσει το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο ή σπίτι), μηχανικός εκτύπωσης 3D τροφίμων, ανάδοχος του Internet των Πραγμάτων, Media remixer (που θα μπορεί για παράδειγμα να διοργανώσει ένα virtual reality gathering σε ένα νυχτερινό κέντρο), μηχανολόγος καλλιέργειας ανθρωπίνων οργάνων και πάει λέγοντας.

Το σίγουρο είναι πως η τεχνολογία θα συνεχίσει να αλλάζει τον κόσμο επί καθημερινής βάσης και ότι ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε σήμερα θα αποτελεί σε μία δεκαετία από τώρα ένα εντελώς διαφορετικό μέρος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Γιόκκα

Σχόλια αναγνωστών

Προδρόμου: Έτοιμοι για Τριμερή ακόμα και τον Οκτώβριο

«Ρωτείστε και τον Άντρο τoν φίλο του Ακιντζί αν συμφωνεί!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Σήμερα στην «Κ»: Πώς ΗΠΑ και Ρωσία έστρωσαν χαλί στην Τουρκία

«Τελικά τρεις ανάγωγοι, φιλοχρήματοι και ανιστόρητοι κυβερνούν τη Γή μας!»
ΑΚΑ  |  10:11

Προειδοποιεί για κυρώσεις ο Τραμπ, θα ανταποδώσουμε λέει ο Τσαβούσογλου

«Όταν αφήσεις την άρκαστη και απλώσει, δύσκολα την εξολοθρεύεις! Ακούς κύριε Τραμπ? »
ΑΚΑ  |  08:43

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

X