ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο πιλοτήριο της Honda

Για τους περισσότερους το όνομα Honda φέρνει στο μυαλό είτε ένα αυτοκίνητο είτε μία μοτοσικλέτα, η ιαπωνική εταιρεία ωστόσο κατασκευάζει σήμερα από ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης μέχρι αεροσκάφη. Το HondaJet ενσωματώνει καινοτομίες που ετοιμάζονται να αλλάξουν την αντίληψή μας για τα πτητικά μέσα.

Θεωρείται το ταχύτερο, πιο ήσυχο και πιο αποδοτικό jet στην κατηγορία του, το οποίο ενσωματώνει πληθώρα τεχνολογικών και σχεδιαστικών καινοτομιών. Οι καινοτομίες αυτές του προσφέρουν εντυπωσιακά μειωμένα επίπεδα θορύβου, κορυφαία απόδοση και κατανάλωση καυσίμου, ως επίσης και τον πιο σύγχρονο τεχνολογικά θάλαμο διακυβέρνησης στην κατηγορία του.

Η απόφαση των μηχανολόγων της εταιρείας για να τοποθετήσουν τους κινητήρες του πάνω από τα φτερά βελτιώνει σημαντικά την απόδοσή τους, αλλά και την οικονομία καυσίμου, μειώνοντας παράλληλα τις αεροδυναμικές αντιστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα με τους κινητήρες, το μικρό business jet μήκους σχεδόν 13 μέτρων, φέρει δύο GE Honda HF120, που επιτρέπουν μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού της τάξης των 782 χλμ./ώρα και μέγιστο υψόμετρο της τάξης των 13.000 μέτρων.

Το αεροσκάφος της Honda μπορεί να μεταφέρει έως και 5 επιβάτες, ενώ η εμβέλειά του είναι γύρω στα 2.200 χιλιόμετρα. Η διάταξη έδρασης του κινητήρα πάνω από το φτερό (Over-The-Wing Engine Mount), οι πτέρυγες με φυσική-στρωτή ροή και η συνθετική άτρακτος προήλθαν από μακροχρόνιες έρευνες της Honda, που διήρκησαν περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση