ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Moto 360: κομψό και high tech

Το Moto 360 της Motorola αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο ασύρματου περιφερειακού για το smartphone, μεταφέροντας στον καρπό μηνύματα, ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, ενώ επιπλέον καταγράφει και τη φυσική δραστηριότητα αυτού που το φορά.

Εκτός όμως από αυτές τις λειτουργίες, κατά τη γνώμη μας το Moto 360 έχει έναν ακόμη λόγο που κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού το ντιζάιν «κρύβει» τον hi-tech χαρακτήρα της συσκευής, παραπέμποντας σε συμβατικό ρολόι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το στρογγυλό σχήμα της οθόνης αφής, η οποία περιβάλλεται από μία κάσα από ατσάλι. Την ίδια στιγμή είναι πανάλαφρο (μόλις 49 γραμμάρια), ενώ οι διαστάσεις του το κάνουν να μην ξεχωρίζει ενοχλητικά στο χέρι, τουλάχιστον για όποιον δεν έχει λεπτό καρπό.

Η οθόνη του έχει διάμετρο 1,56’’ και ικανοποιητική ανάλυση (320 x 290 pixel), ενώ είναι αρκετά φωτεινή ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας, χάρις σε έναν ειδικό αισθητήρα. Παρόλο που ο αισθητήρας αυτός βελτιώνει την αυτονομία της συσκευής, αν ενεργοποιηθεί, βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, με συνέπεια η επιφάνεια προβολής να μην είναι ακριβώς κυκλική, αφού απουσιάζει αυτό το τμήμα.

Το Moto 360 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή TI OMAP και μνήμη RAM 512 MB, χάρις στα οποία έχει αρκετά γρήγορη απόκριση, και διαθέτει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 4 GB. Βασίζεται στο Android Wear, την έκδοση του λειτουργικού της Google για «έξυπνα» ρολόγια, ενώ είναι συμβατό με όλα τα smartphone με έκδοση Android 4.3 ή μεταγενέστερη. Σε συνδυασμό με την οθόνη αφής, το Android Wear είναι αρκετά «φιλικό» στη χρήση, ακόμη κι αν κανείς δεν είναι εξοικειωμένος με τα «έξυπνα» ρολόγια.

Επίσης, το λειτουργικό δίνει πολλές επιλογές παραμετροποίησης – όπως π.χ. για το ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν τις ειδοποιήσεις τους και στο ρολόι. Ωστόσο, το γεγονός ότι για την ελληνική γλώσσα δεν υποστηρίζει φωνητικές εντολές, παρά μόνο φωνητική αναζήτηση, νομίζουμε πως αποτελεί έναν σημαντικό περιορισμό. Στον αντίποδα, πάντως, το ρολόι θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο όποιον θέλει να παρακολουθεί τη φυσική του κατάσταση, αφού μετρά τους σφυγμούς και τον αριθμό των βημάτων.

Με δεδομένο ότι τα «έξυπνα» ρολόγια δεν φημίζονται για την αυτονομία τους, το Moto 360 δεν εξαιρείται από τον κανόνα, αφού πρακτικά θα χρειάζεται να το επαναφορτίσει ο χρήστης του κάθε βράδυ, για να είναι σίγουρος πως η μπαταρία του θα «αντέξει» όλη την επόμενη ημέρα.

 

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση