ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρομπότ από ευέλικτα υλικά στον ορίζοντα

Η συνδυαστική χρήση μαλακών και άκαμπτων υλικών θα βοηθήσει στη δημιουργία νέας γενιάς πιο γρήγορων και ευκίνητων ρομπότ, τα οποία θα είναι πιο γερά, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν μεγαλύτερη ικανότητα προσαρμογής στο περιβάλλον.

Τα πρωτοποριακά ρομπότ θα μπορούν να δουλέψουν με μεγάλη ασφάλεια, πλάι - πλάι με τον άνθρωπο, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Βασική πηγή έμπνευσης για τους ερευνητές του ρομπότ της φωτογραφίας υπήρξε η φύση και η πολυμορφία που απαντάται εκεί. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποίησαν στη δημιουργία τους μαλακά, αλλά και άκαμπτα υλικά.

Το μη ανθρωπόμορφο σώμα του ρομπότ διευκολύνει τις εργασίες που πρέπει να φέρει σε πέρας ο μικρός μηχανισμός. Η ευκαμψία του καουτσούκ στο εξωτερικό επιτρέπει στο ρομπότ να μην παθαίνει ζημιές όταν αναπηδάει σαν λαστιχένια μπάλα στον αέρα, ενώ η πλήρης ακαμψία του σκελετού επιτρέπει στους μηχανισμούς να παραμένουν προστατευμένοι.

Το ρομπότ διαθέτει ουσιαστικά τρία πόδια και μπορεί να πηδάει στον αέρα, φτάνοντας σε ύψος τα 75 εκατοστά, ενώ ακόμα και αν πέσει από μεγαλύτερο ύψος δεν παθαίνει καμία ζημιά, ακριβώς χάρη στο μαλακό υλικό με το οποίο περιβάλλεται ο σκελετός του.

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση