ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Duo: Η απάντηση της Google στο FaceTime της Apple

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος τους καλεί

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Google παρουσίασε τη νέα εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας Duo, η οποία αποτελεί την απάντησή της στις παρεμφερείς εφαρμογές επικοινωνίας FaceTime της Apple, Skype της Microsoft και Messenger του Facebook.

Η νέα εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν ποιος τους καλεί και έτσι να αποφασίζουν αν θα απαντήσουν ή όχι.

Το Duo παρέχεται ως δωρεάν υπηρεσία στα «έξυπνα» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, καθώς και στα iPhones της Apple.

Οι βιντεοκλήσεις μέσω Duo είναι κρυπτογραφημένες και η ποιότητα της εικόνας εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης του χρήστη και τις τεχνικές δυνατότητες της συσκευής του.

Ο χρήστης του Duo αρκεί να χρησιμοποιεί απλώς ένα τηλεφωνικό αριθμό για να συνδεθεί και δεν χρειάζεται, όπως σε άλλες εφαρμογές, οι δύο συνομιλητές προηγουμένως να έχουν κάνει login σε αντίστοιχους λογαριασμούς χρηστών.

Η Google προσέφερε βιντεοκλήσεις μέσω του Hangouts από το 2013, όμως η εταιρεία πλέον θα εστιάσει αυτή την υπηρεσία στις επιχειρηματικές επαφές και το Duo θα προωθηθεί ως ένας απλούστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για βιντεοκλήσεις μεταξύ φίλων και συγγενών.

Η νέα υπηρεσία Duo θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το BBC. Η Google ετοιμάζει μια ακόμη νέα υπηρεσία, το Allo, που θα χρησιμοποιεί ένα ρομποτικό βοηθό, ο οποίος θα δίνει αυτόματες απαντήσεις σε μηνύματα χρηστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση