ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Facebook: Απογοήτευση για το ατύχημα του Falcon 9

Άγνωστα τα αίτια μέχρι στιγμής τονίζει ο Έλον Μασκ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX εξερράγη στη ράμπα εκτόξευσής του, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, κατά τη διάρκεια δοκιμής των κινητήρων του, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο πύραυλος και το φορτίο του.

Σε ανακοίνωσή του, εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Φιλ Λάρσον, ανέφερε ότι από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανείς, όμως χάθηκε ο Falcon X και ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Amos-6 του Ισραήλ που επρόκειτο να εκτοξευθεί στο διάστημα και να τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη το Σάββατο. Ο συγκεκριμένος δορυφόρος αποτελούσε μέρος της συναεργασίας του Ισραήλ με τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, και της γαλλικής εταιρείας Eutelsat Communications.

«Απογοητεύτηκα όταν άκουσα ότι καταστράφηκε ο δορυφόρος μας» δήλωσε ο Μαρκ Ζουγκεμπεργκ καθώς ταξίδευε στην Αφρική.

Ο 45χρονος Αμερικανός μεγιστάνας, μηχανικός και εφευρέτης, Έλον Μασκ ανέφερε σε tweet του ότι είναι τα αίτια του ατυχήματος είναι προς το παρών άγνωστα.

Δεύτερο ατύχημα σε λιγότερο από έναν χρόνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που πύραυλος τύπου Falcon 9 δημιουργεί προβλήματα στην SpaceX. Τον Ιανουάριο ένας άλλος Falcon 9 είχε καταστραφεί κατά την προσνήωσή του (i.e σε πλατφόρμα πάνω στην θάλασσα) αφού πρώτα είχε καταφέρει να βάλει σε τροχιά διαστημικό δορυφόρο ο οποίος θα παρακολουθεί την κλιματική αλλαγή στη γη.

Έπειτα από ταξίδι μίας ημέρας στο διάστημα, ο πύραυλος Falcon 9, που είχε εκτοξευθεί με επιτυχία την, πέτυχε για μερικά δευτερόλεπτα να προσεδαφιστεί σε ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα.

Τότε, η αιτία του προβλήματος ήταν ότι ένα από τα τέσσερα πόδια του πυραύλου είχε καταρρεύσει λόγω πάγου που είχε δημιουργηθεί στο σημείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση