ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Legacy of the beast

Του Φοίβου Παπαδόπουλου

Πρόκειται για ένα πλούσιο σε περιεχόμενο και δράση παιχνίδι, το οποίο είναι αφιερωμένο στο θρυλικό συγκρότημα Iron Maiden και που εμείς συστήνουμε ανεπιφύλακτα, ανεξαρτήτως αν είσαστε οπαδοί τους.

Προειδοποίηση: Το κείμενο που ακολουθεί τυχόν να περιέχει έντονους προσωπικούς συναισθηματισμούς! Θα προσπαθήσω να τους αποφύγω όσο πιο πολύ γίνεται, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή και δηλώνοντας περήφανα ότι ο υπογράφων είναι από τους πιο πιστούς και φανατικούς οπαδούς του μεγαλύτερου και καλύτερου συγκροτήματος heavy metal που υπήρξε και θα υπάρξει ποτέ σε ολόκληρο το σύμπαν!

Τους ακολουθώ για χρόνια και ποτέ δεν με απογοήτευσαν, ούτε με τη μουσική τους αλλά και ούτε με τη στάση τους γενικά και τον χαρακτήρα τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας εξέπληξαν ευχάριστα με διάφορους τρόπους που πρωτοτύπησαν και πραγματικά όσες φορές το έκαναν απλώς απέδειξαν πόσο τεράστιοι είναι. Κυρίες και κύριοι, το (δεύτερο) computer game των θρυλικών Iron Maiden είναι πραγματικότητα!

Ό,τι και να πούμε για το συγκεκριμένο συγκρότημα με τις πωλήσεις εκατομμυρίων δίσκων ανά το παγκόσμιο και τα εκατομμύρια φανατικών οπαδών (κάθε ηλικίας) επίσης ανά το παγκόσμιο, είναι λίγο. Μία αναδρομή στην ιστορία του δεν αρμόζει εδώ βέβαια (δεν υπάρχει αρκετός χώρος έτσι κι αλλιώς ακόμη και αν παίρναμε όλες τις σελίδες του περιοδικού). Ομολογώ ότι αισθάνομαι λιγάκι περίεργα, αφού μόλις πριν από έναν μήνα περίπου τους έβλεπα ζωντανά στη σκηνή, ενώ λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο αυτό παιχνίδι, το οποίο και σας παρουσιάζω τώρα, χωρίς όμως να σταθώ ιδιαίτερα στην πορεία αυτού του τόσο σημαντικού συγκροτήματος. Legacy of the Beast λοιπόν...

Καταρχάς να πούμε ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι οπαδός του συγκροτήματος για να παίξει και να απολαύσει το Legacy of the Beast. Επίσης, το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android. Κεντρικός ήρωας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον γνωστό και αγαπημένο Eddie, τη μασκότ του συγκροτήματος που ήταν (και είναι) πάντα παρούσα σε όλη την καριέρα τους, η οποία ξεπερνά τα 30 χρόνια. Ο Eddie κοσμεί πάντα τα εξώφυλλα των δίσκων τους παίρνοντας διάφορες μορφές, ανάλογα και με τη θεματολογία του κάθε άλμπουμ. Τον βρίσκουμε βέβαια και σε διάφορες άλλες παραλλαγές, στα εκατοντάδες σχετικά artwork, είτε ενός άλμπουμ, μιας περιοδείας κ.τ.λ.

Η ιστορία του παιχνιδιού λοιπόν έχει ως εξής: Μία άγνωστη δύναμη κατάφερε να κομματιάσει την ψυχή του Eddie και σκόρπισε τα κομμάτια σε διάφορα μέρη. Έτσι ο Eddie τώρα πρέπει να ταξιδέψει στον χωροχρόνο, μέσα από διάφορους κόσμους για να αντιμετωπίσει πληθώρα εχθρών, συλλέγοντας τα κομμάτια. Εννοείται ότι η έμπνευση για το artwork και τα environments στα οποία ο Eddie πρέπει να ταξιδέψει και να δώσει μάχες πηγάζει μέσα από την πλούσια θεματολογία του συγκροτήματος ενώ βέβαια, όπως θα ανέμενε κανείς, η μουσική επένδυση του παιχνιδιού είναι απλά wow!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε πολύ προσεκτική επιλογή τραγουδιών για το soundtrack του παιχνιδιού, ενώ περιλαμβάνονται και ορισμένες ακυκλοφόρητες ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών. Λόγω και της ειδικής επεξεργασίας που έτυχαν για τις ανάγκες του παιχνιδιού, ορισμένα από τα πιο παλιά κομμάτια του συγκροτήματος ακούγονται πραγματικά σαν καινούρια!

Το παιχνίδι είναι ένα turn-based RPG, στο οποίο ο Eddie μαζί με τους «συντρόφους» του πρέπει να δουλέψουν μαζί για να νικήσουν τα διάφορα τέρατα, μάγους και δαίμονες που τους πολεμούν. Το gameplay, χωρίς να προσφέρει κάτι εξωπραγματικό, απλώς δουλεύει, όμορφα και ωραία. Είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα και έξυπνο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συγχρονιστεί ένα χτύπημα από τον Eddie ή να γίνει γρήγορο tapping, έτσι ώστε ο Eddie να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλο. Όλα εξαρτώνται φυσικά από το ποια μέθοδο επίθεσης έχει επιλέξει ο χρήστης.

Όπως και σε πολλά άλλα RPG παιχνίδια, έτσι και εδώ έχουμε τη συγκέντρωση XP (experience points), την απόκτηση νέων ικανοτήτων, αλλά και τη βελτίωσή τους, διάφορα όπλα και spells και άλλα συναφή. Το παιχνίδι περιλαμβάνει τέσσερις κόσμους (Ailing World, Kingdom of the Sands, Battlefield και Underworld), ενώ αναμένονται και άλλοι σε επερχόμενες ενημερώσεις. Ο κάθε κόσμος έχει τη δική του αισθητική βέβαια, η οποία πάντα παραπέμπει στη δισκογραφία του συγκροτήματος.

Το Legacy of the Beast είναι μεν δωρεάν και όπως άλλα σύγχρονα παιχνίδια περιλαμβάνει in-app purchases, αλλά παίζεται χωρίς να απαιτείται να γίνουν οι οποιεσδήποτε αγορές. Πρόκειται για ένα πλούσιο σε περιεχόμενο και δράση παιχνίδι, το οποίο συστήνεται ανεπιφύλακτα. Όπως προαναφέραμε, δεν χρειάζεται κάποιος να είναι οπαδός του συγκροτήματος για να το απολαύσει, ενώ αποτελεί πάρα πολύ καλή επιλογή για τον casual gamer και γιατί όχι, ακόμη και για τους πιο hardcore. Κατεβάστε το τώρα και να θυμάστε… «Iron Maiden’s gonna get you, no matter how far»!

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση