ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:37
 

Αυτοκριτική από τον Ζούκερμπεργκ

Χρήστες του Facebook, διαφημιστές και επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναταραχής τους τελευταίους μήνες

Newsroom K

Με την άποψη ανώτατου στελέχους της Facebook ότι κάθε μορφή επέκτασης είναι καλή διαφώνησε δημόσια ο ιδρυτής της δημοφιλούς εφαρμογής, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα BuzzFeed, ο αντιπρόεδρος της Facebook, Αντριου Μπόζγουερθ, γνωστός ως «Μποζ» στους διαδρόμους των αρχηγείων στο Μένλο Παρκ, εξέδωσε το 2016 εσωτερική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης οφείλει να προσθέτει νέους χρήστες, πάνω από κάθε άλλο στόχο. Την εγκύκλιο του Μποζ επέκρινε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που αντιμετωπίζει τώρα τις επιπτώσεις επίσημων ερευνών σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook. Η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ έχει επιτύχει να αυξήσει τους χρήστες της στα 2,1 δισ., αξιοποιώντας τις επιθετικές μεθόδους που ευαγγελίζεται στην έκθεσή του ο Μποζ.

Ο Ζούκερμπεργκ στήριξε τον Μπόζγουερθ, για να αποστασιοποιηθεί όμως από το περιεχόμενο της έκθεσης του αντιπροέδρου του, λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι στόχος της έκθεσης του Μποζ ήταν η πυροδότηση συζήτησης και όχι η λήψη αποφάσεων.

Χρήστες του Facebook, διαφημιστές και επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση αναταραχής τους τελευταίους μήνες, ύστερα από την αποκάλυψη σειράς σκανδάλων, με το τελευταίο να αφορά τη διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία Cambridge Analytica και την αξιοποίηση δεδομένων από αυτή με στόχο την αλλοίωση εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο Ζούκερμπεργκ εκκλήθη να καταθέσει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας για το θέμα.

Ο Μπόζγουερθ ανέφερε στην έκθεσή του από το 2016 ότι ορισμένες «αμφίβολης ηθικής» πρακτικές ήταν θεμιτές, εφόσον εξασφάλιζαν νέους χρήστες στο Facebook. «Αυτός είναι ο λόγος, που κάθε ενέργειά μας με στόχο την αύξηση των χρηστών είναι δικαιολογημένη. Κάθε αμφίβολης ηθικής άντληση επαφών, κάθε αμφίσημη έκφραση που επιτρέπει σε νέους χρήστες να έρχονται σε επαφή με φίλους τους και κάθε τι άλλο», έγραφε στην έκθεσή του.

Με τις πρακτικές αυτές διαφώνησε, όμως, ο Ζούκερμπεργκ, που ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή του ότι ο «Μποζ είναι ένας ταλαντούχος ηγέτης, που συνηθίζει τις προκλητικές δηλώσεις. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν πιστεύουμε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Άδειασε τον Κυπριανού ο Αβέρωφ για την πράσινη γραμμή

«Μια εισήγηση. Είναι πιο σωστό στο τ΄τλο να διευκρινίζετε ποιόν Κυπριανού άδειασε για να μην μένουν ...»
CGA  |  08:15

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Η αστική ανάπλαση, εξαιτίας του νέου χώρου της Google, είναι ένας λόγος που ανησυχεί τους κατοίκους.

«Αντίσταση» στην Google

O νέος χώρος της εταιρείας στο Βερολίνο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το φετινό φθινόπωρο
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΝΕΑ
Η Google έχει ως στρατηγικό στόχο να παρέχει στους χρήστες μια ενιαία πλατφόρμα σε όλες τις συσκευές της καθημερινής ζωής

Λογισμικό Android και στα ψυγεία

Η Google δεν σκοπεύει να χρεώνει τους κατασκευαστές των οικιακών και άλλων συσκευών για την ενσωμάτωση του Android
Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ
 |  ΝΕΑ