ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:41
 

Η «απολογία» Ζούκερμπεργκ

Η εμφάνιση του στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν πολύ σημαντική για το μέλλον του Facebook

Newsroom Κ, Αθήνα

Η εμφάνιση του Mαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν πολύ σημαντική για το μέλλον του κοινωνικού δικτύου Facebook. Ακολουθούν τρία πράγματα που μάθαμε από αυτήν την εμφάνιση.

1. Ο επιλεγμένος τρόπος του Ευρωκοινοβουλίου ήταν εμφατικός, προκειμένου να λάβει απαντήσεις από έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η εμφάνιση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν μια πολυαναμενόμενη ευκαιρία να πιεστεί ο ιδρυτής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του κόσμου, που είναι ιδιοκτήτης και του Ιnstagram και του WhatsApp, να δώσει απαντήσεις για την παγκόσμια επιρροή της εταιρείας του και την αθέμιτη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Αντίθετα, ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε βρήκε τους ηγέτες των πανευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων να κάνουν ξεχωριστές ερωτήσεις σε πολλά και διαφορετικά ζητήματα, κάποιες από τις οποίες ήταν διεισδυτικές και άλλες έκαναν σκοτεινές αναφορές στη λογοτεχνία του Γκαίτε.

2. Ο Ζούκερμπεργκ θέλησε να καταστήσει σαφές ότι λυπάται πολύ για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα του.

Μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο ιδρυτής του Facebook δήλωσε ότι ήταν «τρελό» να υπαινιχθεί κανείς ότι οι ψευδείς ειδήσεις στην πλατφόρμα του συνέβαλαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτός ο Ζούκερμπεργκ δεν υπάρχει πια. Επέμεινε ότι το κοινωνικό δίκτυό του ήταν μια συνολική δύναμη για το καλό, αλλά ότι λάθη έχουν γίνει. «Είτε πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις είτε για ξένη επιρροή στις εκλογές, οι δημιουργοί λογισμικού που χρησιμοποιούν κακώς τις πληροφορίες του κόσμου δεν είχαμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και λυπάμαι». Ωστόσο, υπέδειξε ότι αυτά τα λάθη μπορούν να διορθωθούν μέσω της νέας τεχνολογίας και μια επένδυση σε περισσότερους υπαλλήλους.

3. Η κυριαρχία του κοινωνικού δικτύου του Facebook απειλείται από τους ευρωβουλευτές, που διασαφήνισαν ότι το θεωρούν μη ανταγωνιστικό μονοπώλιο.

Η Ε.Ε. γνωρίζει πώς να σπάει τα μονοπώλια και οι ευρωβουλευτές κατέστησαν σαφές ότι πιστεύουν ότι το Facebook ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. «Θεωρώ ότι έχει φτάσει ο χρόνος να συζητήσουμε για το σπάσιμο του μονοπωλίου του Facebook γιατί ήδη υπάρχει υπερβολική δύναμη σε ένα χέρι», δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ. Πώς θα γίνει αυτό, όμως, είναι λιγότερο σαφές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση