ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:21
 

Πιστοί στο Facebook παρά το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων

Tο Facebook μέχρι στιγμής δεν υπέστη σοβαρές απώλειες από το συγκεκριμένο επεισόδιο

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι περισσότεροι από τους χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ παρέμειναν πιστοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για διαρροή δεδομένων.

Η έρευνα των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε την Κυριακή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων δημοσκοπικών δεδομένων που πιστοποιούν ότι το Facebook μέχρι στιγμής δεν υπέστη σοβαρές απώλειες από το συγκεκριμένο επεισόδιο, παρά έναν «πονοκέφαλο» σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη ηλεκτρονικά σε παναμερικανικό επίπεδο μεταξύ 26 και 30 Απριλίου, έδειξε ότι περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς χρήστες του Facebook απάντησαν ότι δεν άλλαξαν πρόσφατα τις συνήθειές τους ως προς την χρήση του site ενός ένα 25% απάντησε το χρησιμοποιεί περισσότερο.

Το τελευταίο 25% απάντησε ότι εσχάτως χρησιμοποιούν λιγότερο το Μέσο, είτε ότι σταμάτησαν εντελώς να το χρησιμοποιούν, είτε διέγραψαν το λογαριασμό τους.

Αυτό σημαίνει, σημειώνει το Reuters, ότι οι χρήστες που άρχισαν να χρησιμοποιούν λιγότερο το Μέσο αντισταθμίζονται από αυτούς που άρχισαν να το χρησιμοποιούν περισσότερο.

Στο σύνολο του ενήλικου δείγματος της δημοσκόπησης, το 64% απάντησε ότι χρησιμοποιεί το Facebook τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ποσοστό ελαφρώς μειωμένο από το 68% που είχε καταγραφεί στην ίδια ερώτηση σε δημοσκόπηση τον Μάρτιο, λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Facebook - Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με την ερμηνεία του αναλυτή της Wedbush Securities, Μάικλ Πάχτερ, το «Facebook είναι τυχερό που τα δεδομένα που διέρρευσαν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για πολιτικούς διαφημιστικούς σκοπούς και όχι άλλες δόλιες στοχεύσεις.

«Δεν έχω προς το παρόν διαβάσει κανένα άρθρο που να υποστηρίζει ότι έστω και ένας χρήστης επλήγη από την παραβίαση. Κανείς δεν εξοργίστηκε σε αποτρόπαιο βαθμό».

Σημειώνεται ότι στα αποτελέσματα τριμήνου, η Facebοοκ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών της στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξήθηκε στα 241 εκατομμύρια από 239 εκατομμύρια στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Σύμφωνα τη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook είπαν ότι γνωρίζουν πώς να προστατεύσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες στο συγκεκριμένο site σε σύγκριση με τους χρήστες άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat, το Instagram, το Pinterest και το Tumblr.

Έτσι το 74% δήλωσε ότι γνωρίζει απολύτως τις ρυθμίσεις ασφαλείας ενώ το 78 τοις εκατό απάντησε ότι γνωρίζει και τον τρόπο να τις αλλάξει.

Συγκριτικά, το 60 τοις εκατό των χρηστών του Instagram απάντησαν ότι γνωρίζουν τις τρέχουσες ρυθμίσεις ασφαλείας και 65% ότι ξέρουν πώς να τις αλλάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Social: Τελευταία Ενημέρωση